Gépházak Scythe és Thermaltake módra

Az AeroCool után a Scythe és a Thermaltake is bemutatta legfrissebb számítógépházait, amelyek közepes torony (mid tower) formátummal rendelkeznek és a specifikációk , illetve a képek alapján igen-igen vonzóaknak tűnnek.

Gépházak Scythe és Thermaltake módra

Az AeroCool után a Scythe és a Thermaltake is bemutatta legfrissebb számítógépházait, amelyek közepes torony (mid tower) formátummal rendelkeznek.

Scythe Gekkou és Gekkou Silent

A Scythe Gekkou névre keresztelt PC házából rögtön kétféle változat is forgalomba került, amelyek közül a Gekkou egy átlagos minőségű PC kuckó, a Gekkou Silent ezzel szemben egy zajszigeteléssel is ellátott megoldás. A két modell ugyanúgy háromféle kivitelben lesz elérhető: ezüst (silver) vagy fekete (black) szálcsiszolt alumínium, illetve tükörfényes ezüst (mirror finish). A házak egyéb részei kívülről mindhárom esetben feketében pompáznak majd.

Az új számítógépházak esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian 296 x 430 x 525 mm-es mérettel rendelkeznek, súlyuk pedig 6,6 Kg és 7,48 Kg között helyezkedik el modelltől függően. Az újdonságok ATX, Micro ATX, Mini ITX és Flex ATX formátumú alaplapok fogadására lettek felkészítve. Az alaplapi tálca mindegyik terméknél tartalmaz szerelőablakot a CPU mögött, amelynek köszönhetően az alaplap kiszerelése nélkül cserélhetünk a rendszerben processzorhűtőt. A friss jövevények öt darab 5,25 hüvelykes és négy darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyet kínálnak, előlapi portjaik között pedig két USB 2.0-s és egy eSATA portot, valamint a szokásos audió csatlakozókat találjuk. Az előlapi kivezetéseket szemből nézve a ház bal oldalán helyezték el. A házak minden esetben nyitható előlapi ajtóval érkeznek. Az ajtó igény és beállítás szerint balra vagy jobbra nyílhat, de akár le is lehet venni, ha kedvünk úgy tartja. A hűtésről két darab ventilátor gondoskodik: a ház elején és hátulján egyaránt egy-egy 120 mm-es átmérőjű Slip Stream ventilátort találunk, amelyek 800-as percenkénti fordulatszámmal üzemelnek, így 10,7 dB(A) zajt generálnak és óránként 68 köbméternyi (40,17 CFM) levegő megmozgatására képesek. A tápegység ebben az esetben is a ház alján helyezkedik el és az alatta lévő szellőző előtt található egy kivehető szűrő is. A ház hátulján a vízhűtő rendszer beszerelését könnyítő két furat is jelen van csak úgy, mint a modern PC házak többségénél.

A Gekkou Silent modell esetében a ház oldallapján, tetején és az alaplaptálca mögött hangszigetelő szivacs borítást helyezett el a gyártó, hogy a benne elhelyezett konfiguráció által keltett zaj nagy része a házban maradjon. A sima változatnál a gyárilag mellékelt hűtőventilátorok mellé a ház oldallapján további két légkeverő elhelyezésére van lehetőség, amelyek átmérő tekintetében 80 mm és 140 mm között helyezkedhetnek el. A Gekkou Silent modellnél ez utóbbi opció nem áll rendelkezésre, azaz be kell érnünk a két gyári ventilátorral. A különböző bővítőhelyek szereléséhez szokás szerint ennél a modellnél sincs szükség külön szerszámok alkalmazására.

A Scythe újdonságai hamarosan megjelenhetnek az üzletek polcain, a termékek ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Thermaltake Armor A60 Leo Edition

A Thermaltake elkészítette A60-as számítógépházának AMD-s dizájnnal büszkélkedő változatát, amely az A60 AMD Leo Edition nevet kapta és tulajdonképpen teljes egészében az A60-as előd alapjaira épül. A friss kuckó 480 x 210 x 500 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem kevesebb, mint 7,1 Kg. A termék bővítőhelyek tekintetében hat darab 3,5 hüvelykes és három darab 5,25 hüvelykes helyet tartalmaz, amelyek ezúttal is szerszámmentes szerelhetőséget biztosítanak. A hat darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyek közül az egyikhez a SideClick EasySwap technológiának köszönhetően a ház oldallapjának levétele nélkül is hozzáférünk (6. kép). Az előlapi portok között egy USB 2.0-s, egy USB 3.0-s és egy eSATA portot találunk, de a kínálatból természetesen a már megszokott audió csatlakozók sem hiányoznak.

A rendszerben a tápegység a ház hátulján, alul helyezkedik el, és természetesen a gyártó ismét gondolt a folyadékhűtő rendszerek használóira: a ház hátlapján két furat várja a külső hőleadó radiátor csöveit. Az Armor A60 AMD Leo Edition ház alap esetben három ventilátort tartalmaz: a ház elején és hátulján egy-egy 120 mm-es légkeverő helyezkedik el, amelyek 1000-es percenkénti fordulatszámon üzemelnek, a ház tetején pedig egy 200 mm-es egység lapul, amely percenkénti 800-as fordulatszámmal dolgozik. A három ventilátor közül az előlap mögött, valamint a ház tetején elhelyezett egységek piros ledes megvilágítással is bírnak. A ház oldalán igény szerint egy 120 mm-es, míg a ház tetején egy 200 mm-es átmérőjű ventilátor elhelyezésére is van mód.

Az Armor A60 AMD Leo Edition modell a Newegg kínálatában már mától elérhető, ára pedig 110 dollár magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward