GeForce RTX 3080 Ti: Fotó a GPU-ról, technikai részletek, Ethereum Hash Rate

Az új videokártya most már remélhetőleg ráfordult a célegyenesre, azaz talán már nem kell sokat várni a megjelenésére.

GeForce RTX 3080 Ti: Fotó a GPU-ról, technikai részletek, Ethereum Hash Rate

A GeForce RTX 3080 Ti rajtjával kapcsolatban jelenleg az az aktuális információ, hogy május folyamán kerül rá sor. Ezt a teóriát erősítheti, hogy nemrégiben felbukkant egy fotó az új videokártya grafikus processzoráról, valamint kiszivárgott némi részlet azzal kapcsolatban is, milyen tulajdonságokkal rendelkezhet a friss modell. Ezek összességében azt jelenthetik, hogy a rajtra már tényleg nem kell sokat várni.

Galéria megnyitásaA szóban forgó GPU kódneve GA102-225 lesz, ami némileg különbözik majd a GeForce RTX 3090 fedélzetén helyet foglaló GA102-300-as modelltől. Zárójelben jegyeznénk meg, hogy utóbbiból egy új revízió érkezhet, ami segíthet felvenni a harcot a kriptovaluta-bányászokkal szemben, már amennyiben hihetünk a korábbi pletykáknak.

No de térjünk vissza a GA102-225-ös GPU-ra. Ez a kiadás várhatóan 10 752 helyett csak 10240 CUDA maggal rendelkezik majd annak érdekében, hogy teljesítménye alapján a GeForce RTX 3080 és a GeForce RTX 3090 közé lehessen beszorítani.

A GA102-225-ös GPU várhatóan 384-bites memória-adatsínt alkalmazhat, csak úgy, mint a GeForce RTX 3090, ám a GDDR6X memórialapkák kapacitása már csak 12 GB lesz, vagyis pont feleannyi, mint amit a GeForce RTX 3090 esetében megszokhattunk. A GDDR6X memórialapkák egyébként várhatóan 19 GHz-es effektív órajelen ketyegnek majd, azaz 912 GB/s-os memória-sávszélességgel gazdálkodhat a videokártya, így nagyjából a GeForce RTX 3090 szintjét hozhatja ezen a téren.

Érdekesség, hogy kiszivárgott némi információ azzal kapcsolatban is, hogy milyen Ethereum Hash Rate várható az új GPU-tól. A tesztek szerint a GA102-225-ös GPU 278 W-os TDP limit és 21,5 GHz-en hajtott memóriachipek mellett 118,9 Mh/s teljesítmény jött össze, ami nem hangzik rosszul, de kérdéses, hogy a későbbiekben korlátozza-e ezt az Nvidia. A kiszivárgott adatok alapján a tesztben szereplő videokártya esetében a GPU 1365 MHz-es magórajelen és 1665 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyegett.

Galéria megnyitása

Az egyelőre nem világos, hogy a GeForce RTX 3080 Ti pontosan mely napon mutatkozik be, valamint várható ajánlott végfelhasználói ára sem ismert, csak annyi sejthető, hogy 999 és 1099 dollár között helyezkedhet el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap