GeForce RTX 3050 és 3050 Ti alapú notebookokat listázott a Lenovo

A két új mobil videokártyával kapcsolatban elég sok információt kotyogott ki a Lenovo idő előtt aktivált adatlapja, amit azóta korrigáltak, de a Google nem felejt.

GeForce RTX 3050 és 3050 Ti alapú notebookokat listázott a Lenovo

Olykor-olykor előfordul, hogy egyes gyártók véletlenül idő előtt teszik elérhetővé egyes termékeik hivatalos weboldalát, így a bejelentés előtt álló hardverkomponensekről extra információk láthatnak napvilágot, amelyek megerősíthetik, illetve akár meg is cáfolhatják a korábbi pletykák állításait. Nemrégiben a Lenovo háza táján történt egy kisebb baki, amelynek köszönhetően képet kaphatunk arról, milyen tulajdonságokkal érkeznek majd az éppen bejelentés előtt álló belépőszintű mobil videokártyák, a GeForce RTX 3050 Laptop GPU és a GeForce RTX 3005 Ti Laptop GPU.

Noha a gyártónál viszonylag hamar észrevették a malőrt és azonnal inaktiválták a szóban forgó terméklapot, a Google addigra már szorgalmasan gyorsítótárazta a weboldalt, így a kényes adatok elérhetőek maradtak. Ezekből kiderül, hogy a GeForce RTX 3050 Laptop GPU esetében 2048, míg a GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU esetében 2560 aktív CUDA maggal rendelkezik majd a grafikus processzor, ami egyébként 128-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódhat a 4 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriához. Az eddigi információk alapján a két új videokártya várhatóan a G107-es GPU köré épülhet majd.

Galéria megnyitása

A Lenovónál egyébként a Legion 5 Pro noteszgép terméklapját aktiválták idő előtt. Ez egy 16 hüvelykes képátlóval rendelkező gameg notebook, ami Ryzen 7 5800H és RYZEN 5 5600H típusú processzorral érhető el, videokártyák terén pedig összesen négy modell közül lehet válogatni, ugyanis a fentebb részletezett mobil videokártyákon kívül GeForce RTX 3060 Laptop GPU és GeForce RTX 3070 Laptop GPU is szerepel a listán. A GeForce RTX 3050 és 3050 Ti Laptop GPU modelleknél érdekes adalék lehet, hogy a GPU magórajelét és boost órajelét is tartalmazza a leírás, valamint a TGP-vel kapcsolatban is ad némi információt. Utóbbi 95 W, ami a korábbi szivárgásnál látott 80 W-hoz képest érezhetően magasabb, ezáltal az órajelek is magasabbak lehetnek, ami jótékonyan hat a teljesítményre. A Legion 5 Pro a jelek szerint kellően combos hűtést kapott az új videokártyák csúcsra járatásához.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az új mobil videokártyák bemutatójára meddig kell még várni, de egy efféle bejegyzés alapján szinte biztosra vehető, hogy már nem sokat. A GA107 alapú mobil videokártyákat már várja a piac, és valószínűleg asztali társaik is rövidesen bemutatkozhatnak.

Utóbbiakkal kapcsolatban egyelőre rejtély, pontosan milyen felépítést alkalmaz náluk az Nvidia, de az erősen valószínű, hogy a TGP keret 95 W felett helyezkedik el, legalábbis a GeForce RTX 3050 Ti esetében. A CUDA magok számával és a memória-alrendszerrel kapcsolatban persze már vannak pletykák is. A GeForce RTX 3050 asztali változata várhatóan 2304 aktív CUDA magot, 128-bites memória-adatsínt, illetve 4 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriát kaphat. A GPU ebben az esetben is egy GA107-es megoldás lesz. Az asztali GeForce RTX 3005 Ti ehhez képest már GA106-os GPU-t kaphat, ami 3584 aktív CUDA maggal rendelkezhet, a memória-alrendszerrel kapcsolatban azonban egyelőre még elég sok a kérdőjel – korábban már érkezett információ egy 6 GB-os modellről.

Az új mobil és asztali videokártyák remélhetőleg rövidesen bemutatkoznak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap