GeForce MX200-as sorozatú olcsó mobil videokártyák az Nvidiától

A GeForce MX200-as sorozat tagjai az MX150 fedélzetéről ismert GP108-as grafikus processzort használják.

GeForce MX200-as sorozatú olcsó mobil videokártyák az Nvidiától

Az Nvidia néhány órája aktiválta két új mobil videokártyájának terméklapját, igaz, a vállalat ezúttal is nagyon-nagyon szűkszavúnak bizonyult az újdonságok pontos technikai paramétereivel kapcsolatban. A GeForce MX200-as sorozat tagjai lényegében a Pascal alapú GeForce MX150, illetve a Maxwell alapú MX130 helyét veszik majd át a piacon, viszont újítást igazából nem nagyon hoznak, hiszen ugyanazt a GPU-t használják tovább, amit az említett elődjük is. Ez azt jelenti, hogy mindkét videokártyán egy Pascal architektúra köré épülő, GP108-as kódnévvel ellátott GPU teljesít szolgálatot, ami maximum 384 CUDA magot, 24 textúrázót és 2 renderelő egységet foghat munkára. Az egyelőre nem világos, hogy az MX230 is hozzáfér-e az összes említett erőforráshoz, ugyanis az Nvidia ezt nem részletezi – ha igen, akkor a teljesítményindex alapján mindenképpen jóval alacsonyabb órajeleket használ, mint társa. A jól ismert GPU továbbra is 64-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódhat a GDDR5-ös fedélzeti memóriához, ám fedélzeti memória terén lehetnek különbségek: az MX250 esetében 4 GB-nyi, az MX230 esetében pedig 2 GB-nyi VRAM kapcsolódhat a GPU-hoz.

Galéria megnyitásaAz egyelőre rejtély, hogy az új mobil videokártyák esetében pontosan milyen GPU órajelek lesznek érvényben, ugyanis referencia órajeleket nem határozott meg a gyártó, vagyis az egyes partnerek igényeikhez mérten módosíthatják majd az órajeleket, ahogy korábban is. Az Nvidia mindössze annyit árult el, hogy a GeForce MX250 esetében az Intel Whiskey Lake-U sorozatú Core i5-8265U processzorának UHD Graphics 620-as videóvezérlőjéhez képest 3,5x-os, az MX230 esetében pedig 2,6x-os teljesítményelőny jöhet össze, ami alighanem maximális órajelek alkalmazásakor lép érvénybe.

A GeForce MX200-as videokártyák lényegében a belépőszintet veszik célba, így elsősorban az olcsó noteszgépek fedélzetén tűnnek majd fel a nem is oly távoli jövőben. Hogy mire lesznek képesek? Ez nagyban függ majd az adott gyártó implementációjától, az viszont biztos, hogy az elkövetkező hónapok során sok GeForce MX200 alapú noteszgépről készülnek majd független tesztek, így rövidesen képet kaphatunk a ténylegeges teljesítményről is. Mivel azonban az MX150 által kitaposott ösvényt követik az újdonságok is, így lényegében hasonló teljesítményszintre számíthatunk, mint eddig – órajelektől függően természetesen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap