Shop menü

GEFORCE HOTFIX DRIVER ÉRKEZETT A MEGEMELKEDETT CPU TERHELÉST OKOZÓ HIBÁRA

-
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
GeForce HotFix driver érkezett a megemelkedett CPU terhelést okozó hibára

Az Nvidia nagyjából egy hete adta ki a legfrissebb GeForce drivert, ami az 531.18-as verziószámot viselte. Ez a kiadás sok hibajavítással érkezett és új játékokat is támogatott, ám fejlesztése során némi homokszem került a gépezetbe, ugyanis egy furcsa hibát okozott.

A  hibajelenség lényegében az volt, hogy miután befejeztünk egy játékot és ki is léptünk az alkalmazásból, a processzorterhelés a normálisnál 10-15%-kal magasabb maradt, amit az Nvidia Container szolgáltatása okozott, ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk. A probléma nem miden felhasználót és rendszert érintett, egyes esetekben nem is sikerült reprodukálni, ám úgy tűnik, az Nvidia szoftverfejlesztő részlege hamar megtalálta a hiba okát, és már el is készült rá gyorsjavítás a GeForce 531.26 HotFix driver formájában.

Galéria megnyitása

Az új HotFix driver a fenti mellett egy másik hibajelenségre is gyógyírt hozott, ami bizonyos noteszgépek esetében jelentkezett, ahogy az a lenti felsorolásból is kiderül.

  • Az Nvidia Container szolgáltatás magasabb CPU használat mellett működhetett a játékból való kilépést követően (4007208)
  • (Notebook) A GeForce GTX 10/MX250/350 sorozatú GPU-val felszerelt noteszgépeknél véletlenszerűen elindulhatott a hibakereső (4008527)

Aki a GeForce 531.18-as driver telepítését követően tapasztalta az Nvidia Container szolgáltatás megnövekedett CPU használatát a játékokból való kilépést követően, feltétlenül töltse le a GeForce 531.26-os HotFix drivert, ám mindazok, akiknek a rendszerénél nem jelentkezett a tünet, nyugodtan használhatják tovább az 531.18-as drivert. A HotFix telepítésével egyébként a frissen bemutatott RTX Video Super Resolution funkció is elérhető marad, ami a mesterséges intelligencia segítségével segít felskálázni az online videókat, akár 360p-s felbontásról 4K-s felbontásra is.

A GeForce 531.26 HotFix driver a 64-bites Windows 10-es és Windows 11-es rendszerekhez innen tölthető le.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére