GeForce GTX 960-as videokártyával erősít a Biostar

A neves alaplapgyártó legújabb videokártyája egyedi nyomtatott áramköri lapra épül, hűtéséről pedig két ventilátorral ellátott kétslotos megoldás gondoskodik.

GeForce GTX 960-as videokártyával erősít a Biostar

A Biostar leginkább alaplapjai miatt vált ismertté a piacon, ám a vállalat videokártyákat is készít. Remek példa erre az a frissen bemutatott GeForce GTX 960 alapú modell, amely ugyan referencia órajelekre támaszkodik, de melegedő komponenseit egyedi hűtés tartja hűvösen, méghozzá a gyári megoldásnál halkabban és hatékonyabban.

Az egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lapon egy GM206-os GPU-t találunk, ami 1024 CUDA magot rejt, a GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. A referencia modelleknél 1127 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajel van é – nincs ez másképp a Biostar friss termékénél sem. A GPU-hoz ezúttal 2 GB-nyi, 7012 MHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR5-ös fedélzeti memória társul.

A melegedő komponensek hűtéséről egy kétventilátoros, kétslotos videokártya hűtő gondoskodik, amely hőcsövekkel vezeti el a GPU által termelt hőt. A ventilátorok bizonyos hőmérséklet-küszöbérték alatt kikapcsolnak, így a videokártya teljesen csendben, zajtalanul dolgozhat. Természetesen a terhelés fokozódásával a ventilátorok is szolgálatba állnak.

A videó kimenetek között ezúttal két darab dual-link DVI, egy HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik. Aki D-Sub csatlakozóra vágyik, a mellékelt DVI->D-Sub átalakítóval hozzájuthat.

A Biostar 220 milliméter hosszú GeForce GTX 960-as videokártyája rövidesen kapható lesz, árcéduláján pedig 199 dollár szerepel majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward