GeForce GTS 450: némi késés és a várható órajelek

Az Nvidia GTS 450-es videokártyájáról már több pletykát is olvashattunk, ám ezekből rendszerint hiányoztak az órajelekkel kapcsolatos információk. Most végre megtört a jég, így betekintést nyerhetünk abba is, hogy a termék GPU-ja és memória chipjei pontosan mekkora órajelen üzemelnek majd. További érdekes adalék, hogy a gyártó a korábban tervezettnél majdnem pont két héttel később dobja piacra az új kártyát.

GeForce GTS 450: némi késés és a várható órajelek

Azt már tudjuk, hogy a GeForce GTS 450 a GF106-os grafikus processzor köré épül, amely természetesen GF100-as társaihoz hasonlóan szintén a Fermi architektúrát alkalmazza. A források szerint az új, DirectX 11-es támogatással és kedvező árcédulával érkező videokártya grafikus processzora 789 MHz-en ketyeg majd és 128-bites adatsín köti össze az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriával. A memória chipek órajele a hírek szerint 940 MHz-es lesz, amely 3760 MHz-es effektív órajelet takar. A GeForce GTS 450 várhatóan 160 dollárba fog kerülni.

Korábban az nVidia úgy tervezte, hogy augusztus 31-én dobja piacra a GeForce GTS 450-es modellt, ám ezt a tervet a napokban módosították, az új megjelenési dátum - amely remélhetőleg már a végleges - pedig szeptember 13-a lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward