GDC 2013 - Narratíva a videojátékokban

Már elkezdték megtölteni a jövő évi GDC kalendáriumát sok érdekes előadással és ülésszakkal. Mi most az írással kapcsolatos ülésről adunk hírt...

GDC 2013 - Narratíva a videojátékokban

Már elkezdték megtölteni a jövő évi GDC kalendáriumát sok érdekes előadással és ülésszakkal. Mi most az írással kapcsolatos ülésről adunk hírt, melyen többek között a Diablo 3-ról és a Blizzard gyakorlatairól is lesz előadás.

A szóban forgó előadások az 'Education, Localization and new Game Narrative Summits' gyűjtőnév alatt futnak, ami magyarul 'Oktatás, Lokalizáció és új Játéknarrativa Csúcs'. A GDC 2013 első két napjára időzített sorozat teljesen új a játékfejlesztőknek szóló konferenciasorozat történetében, de nem a játékvilágban, ugyanis társrendezvényként már jelen volt mellette a 'The Game Narrative Summit'.

Az első beszélgetés címe '7 Technika Tanulságos Játékok Írásához', ezt III. Richard Rouse tarja majd, aki író és vezető tervező a Microsoft Game Studios-nál. A fókuszban az lesz, hogy hogyan lehet erkölcsiséget vinni egy játékvilágba anélkül, hogy feladnának valamit a játékok egyedi erősségeiből. Szó lesz majd különböző moralitással rendelkező karakterek megalkotásáról, morális témák beágyazásáról gameplay rendszerekbe, valamint morális dilemmák és választások fontosságáról.

A lokalizációval foglalkozó részben jön aztán a Blizzardos Andrew Vestal, aki a rengeteg szörnyel, tárggyal és háttértörténeti elemmel rendelkező Diablo 3 lokalizációs know-how tárából szór nekünk néhány tudásmorzsát. Mindennek a magja, hogy a Blizzard proaktív technikákat alkalmaz, hogy megkönnyítse a fordítást és biztosítsa a lehető legjobb minőséget.

Végül pedig a tanító programokról lesz szó, John Sharp és Colleen Macklin a Parsons New School of Design-tól beszédet tartanak arról, hogy hogyan lehetne fejleszteni a tanító játékokat. Az előadásuk címe 'Play, Make, Appreciate: A Games Education Manifesto' vagyis 'Játsz, Alkoss, Értékelj: A Tanító Játékok kiáltványa'.

A GDC 2013 március 25-től 29-ig tart és a Moscone Center ad neki otthont San Franciscoban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward