GC2015: Két főszereplő, két stílus az AC: Syndicate-ben

Az új Assassin's Creedben a két főhős, Jacob és Evie más-más játékstílust képvisel majd.

GC2015: Két főszereplő, két stílus az AC: Syndicate-ben

A Ubisoft már egy ideje ugyan csepegteti nekünk az információkat az Assassin's Creed: Syndicate két főszereplőjéről, most a GamesComon azonban többet is megtudtunk. Az ugye világos, hogy az új Assassin's Creed történetében egyaránt fontos szerepet kap majd Jacob és Evie, akik egyébként ikertestvérek, csak éppen az egyik fiú, a másik meg lány.

A játék producere, Andrée-Anne Boisvert elmondta, hogy mindkettő nagyon más személyiséggel és stílussal rendelkezik. Míg Jacob inkább a belemenős stílust szereti, addig Evie a lopakodósabb, cselesebb megoldásokat. Ez pedig ki fog hatni a történetre is, ugyanis mindkettő másként szeretné elérni a végcélt: Jacob úgy szerezné vissza Londont a templomosoktól, hogy az utcáról felhúzott emberekből építene ki magának sereget, míg Evie inkább az orgyilkosok rendjének hagyományosabb útját követné.

A különböző gyakorlati beszámolók szerint azonban az a helyzet, hogy a két testvér játékmenet szempontjából közel sem különbözik annyira, mint azt a készítők láttatni szeretnék. Igen, mindkettő kap egyéni képességeket, így például Evie a távolból tud késeket dobálni, és ha elég ideig marad mozdulatlan, akkor szó szerint láthatatlanná is tud válni - és persze Jacobnak is meglesznek a maga trükkjei. Mindez segíti Evie-t abban, hogy hatékonyabb lopakodó legyen, mint Jacob, ugyanakkor semmi nem akadályozza meg abban, hogy testvéréhez hasonlóan belemenjen egy kis közelharcba - a Ubisoft fejlesztői ugyanis senkire nem akarnak rákényszeríteni semmit.

Andrée-Anne Boisvert elmondta, az Assassin's Creed közönsége ma már akkora, hogy nem tehetik meg, hogy egy-egy specifikus gameplay felé tereljenek mindenkit. Ehelyett inkább azt próbálják meg elérni, hogy a két karakter különböző képességeivel vonzóbb legyen az egyikkel így, a másikkal pedig úgy játszani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward