Gateron kapcsolót kapott a Cooler Master új billentyűzete

A CK550-es modell háromféle karakterisztikájú kapcsolóval érkezik, amelyek 50 millió kapcsolást viselnek el élettartamuk során.

Gateron kapcsolót kapott a Cooler Master új billentyűzete

A Cooler Master egy új, Gateron kapcsolókkal ellátott mechanikus billentyűzetet mutatott be, ami a CK550-es típusjelzést kapta. A szabványos formátumban érkező újdonság felső részét szürke szálcsiszolt alumínium panel fedi, kapcsolói mögött RGB LED alapú világítás húzódik, az egyes billentyűkhöz pedig makrók is hozzárendelhetők. A CK550-es modell összesen 15 világítási effektet használ, amihez egyszínű, illetve egyedi módok is társulnak. A háttérvilágítás billentyűnként módosítható, akár külön szoftver nélkül is, valamint a makrók rögzítése is megoldható külön segítség nélkül.

Galéria megnyitása

A billentyűzet egy ARM Cortex-M3 SoC segítségével kezeli a világítással és a makrókkal kapcsolatos szolgáltatásokat, a beállításokat pedig 512 KB-nyi fedélzeti memóriában tárolja, legyen szó világítással kapcsolatos dolgokról, vagy éppen makrókról. A billentyűzethez természetesen egy egyszerűen kezelhető, áttekinthető alkalmazás is rendelkezésre áll, így azon keresztül is módosíthatjuk a beállításokat, ha nincs kedvünk billentyűkombinációkkal zsonglőrködni.

Galéria megnyitása

A CK550-es modell Gateron kapcsolói háromféle kivitelben érhetőek el, mindannyian 50 millió kapcsolást bírnak ki élettartamuk során. A Blue, Brown és Red modellek tulajdonságok terén a Cherry MX azonos nevű kapcsolóihoz igazodnak, vagyis a Blue esetében a nyomásponthoz kattanás is társul, a Brown azonban már csendesen működik, míg a Red egy lineáris kapcsoló. A fentebb említett szabványos elrendezésnek köszönhetően a billentyűsapkák cserélgetése könnyen és gyorsan megoldható, ha éppen erre van igény.

Galéria megnyitása

Az 1 ezredmásodperces válaszidővel dolgozó billentyűzet rendelkezik multimédiás funkciógombokkal, amelyek az FN kapcsoló lenyomásával érhetőek el. Az adott rendszerhez 1,8 méter hosszú gumírozott USB kábelen keresztül kapcsolódik, tömege mindössze 850 gramm. A CK550-es modell 460 milliméter széles, 135 milliméter mély és 41 milliméter magas.

Galéria megnyitása

A Cooler Master 2 év jótállással érkező újdonsága 89 euróba kerül. A termékből készül egy CK552-es modell is, ami már fekete szálcsiszolt alumínium borítást kap, ám ez csak az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában lesz elérhető, ott is csak a BestBuy és a Staple áruházláncok kínálatában. Az exkluzív CK552 egyébként 79,99 dollárba kerül majd

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap