GamesCom 2015 - EA sajtókonferencia összefoglaló

Sok igazi újdonság nem volt, de új játékmenet felvételekben és látványban gazdag volt a show...

GamesCom 2015 - EA sajtókonferencia összefoglaló

Az EA idén már elpuffogtatta a puskaporát az E3 alkalmával, így nagy bejelentés nem volt a Gamescomon, de azért érdemes volt az 1 óra hosszú konferenciát végignézni, mert mutattak bőven eddig nem látott látványos videókat. Az eseményt természetesen a fővezér Andrew Wilson nyitotta, aki kiemelte, hogy mennyire fontos nekik ez az európai show, majd a játék fontosságát emelte ki, hiszen most nemes egyszerűségükkel ezt a szót tűzték zászlajukra. A játék inspiráció, verseny és szabadulás (a mókuskerékből)… egyet értünk, vágjunk is bele!

Marcus Nilsson kezdett egy NFS bemutatóval, mely szokás szerint rendkívül látványos lett. A pár perces műsor fókusza az 5 karakter/csapat volt, akiket el kell bűvölnünk a vezetésünkkel. Ott van Ken Block, a Gymkhana versenyző, Magnus Walker a Porsche őrült, a Risky Devil utcai csapat, a nagy „építész” Nakai-san, és Morohoshi, a Yakuza tag. Mindannyian ikonikus versenyőrültek, akiket különböző vezetési stílusokkal lehet meggyőzni. Walkert a gyorsasággal, Ken Blockot a precíz kanyar bevétellel és becsúszásokkal, stb. De ez még nem minden, a játék nagyon fontos pontja a testreszabás, aminek kapcsán nem kis dologgal állt elő az EA, a rajongók közreműködésével (twitter) össze fognak rakni egy autót, amit majd Las Vegasban fognak bemutatni egy későbbi alkalommal.

Ezután a Mirror’s Edge és Sara Jansson következtek, méghozzá igen látványos játékmenet videóval. Nagyon sokat aggódtam amiatt, hogy le fogják butítani a játékot és már nem ugyanaz a precíz irányítást követelő free-running élmény lesz, mint korábban, de ez a videó kicsit megnyugtatott. Faithnek gyönyörű mozdulatai vannak, a város és a helyszínek pedig lenyűgözőek, miközben megtartották az egyedi stílust, aminek az alapjait az előző játék lefektette. Számoljuk a napokat jövő február 25-éig.

Az Old Republic is kapott egy szeletet a rövidke showból, James Ohlen a Knights of the Fallen Empire kiegészítőt promózta tovább, mely egy 9 fejezetes sztorit fog megnyitni, ami aztán epizodikus formában fog befejeződni szépen lassan. A tartalom minden előfizetőnek ingyenes lesz. Ha gondolkoztok a játékba való visszatérésen, akkor érdemes lehet már most belevágni a dologba, mert akinek a gamescom ideje alatt van aktív előfizetése, az kap egy új társkaraktert, Nico Okarrt (a csempész fazon a régi CGI előzetesekből).

A Sims 4 és Rachel Franklin sem maradhattak ki, az „életszimulátorról” ugyanis mindig van mit beszélni. Minden hónapban új tartalmak jönnek a játékhoz, novemberben viszont egy kiegészítő is érkezik, mely egy új, méghozzá európai helyszínt hoz be a játékba. Windeburg jellegzetes európai ihletésű lokációkkal támad, ősi romok, fantasztikus kastélyok kerttel, tavakkal és hasonlókkal. A tartalompakk címe Get Together, melynek fókuszai ezúttal a klubok. További infók a honlapon.

Ugorjunk is rögtön a következő játékra, ami nem más, mint a Plants vs. Zombies GW2. A színpadot Jeremy Vanhoozer vette át, aki bemutatott 3 új zombi és 3 új növény kasztot (már hallottunk róluk korábban is igazából). A zombik: Captain Deadbeard, Superbrainz, Imp&Z-Mech. A növények pedig: Rose egy varázslónő, aki időmegállító bubikat tud varázsolni a zombikra vagy kecskévé is tudja őket változtatni; Colonel Corn vajaspopkorn légitámogatást tud lehívni, vagy simán csak szétrobbantja az ellen fejét a kukoricaágyúival; a legmenőbb pedig természetesen Citron, a jövőből érkezett fejvadász narancs, van neki lézerágyúja és EMP(each)-je, szóval különösen veszélyes. Vanhoozer beszélt egy kicsit az új SOLO módról is, ami lehetővé teszi, hogy egyedül játsszuk bármelyik játékmódot (vagy egy barátunkkal kooperatívan) az AI ellen. Bemutatta a Backyard Battlegroundot is, ami gyakorlatilag a saját kis HUB-unk, ahova behívhatjuk az ismerőseinket (maximum 3-at) és innen indíthatunk aztán el egy tetszőleges játékmódot egy általunk választott térképen. Van itt sok objektum amivel interakcióba lehet lépni és egy küldetésekkel teli hirdetőtábla is, amiket ha megoldunk, természetesen jutalom jár. A legjobb viszont még mindig nem ez, hanem hogy jövőre jön a Grass Effect, ami hatalmas poén. A PVZ csapat összeállt a BioWare-rel, hogy kidolgozzák ezt a marhaságot, és mutattak is egy keveset a munka gyümölcséből. Tudjuk, hogy Dr. Zomboss bírja a techet, szóval egyértelmű, hogy a Mass Effect neki való dolog, csinált is egy fullos Z7 mechát, zomnitoolal meg mindennel… <dobpergés> Az előrendelők kapnak is egy saját Z7 mechát. A meglehetősen hosszú GW2 előadást egy új térkép bemutatásával zárták, ez a holdon játszódik, ahol zomboss ördögi terve, hogy állandó napfogyatkozást idézzen elő egy bazi nagy mágnes segítségével.

A zombis agyrém után Patrick Söderlund következett, aki a kockázatvállalásról beszélt és mutatott egy csomó koncepciós rajzot korai fázisban lévő játékokról, melyek egy részéből valószínűleg nem lesz játék, de talán lesz olyan is, amiből igen. Ő tulajdonképpen az egyik ilyen kis projektből kinőtt játékot, az E3-on bemutatott Unravelt vezette fel. A színpadot Martin Shalin és kis barátja, Yarnie vette át. Kaptunk egy kis pre-alfa gameplayt a játékból. Ennek helyszíne egy kis Észak-Svédországot idéző tengeri pálya, ami demózta a fizikai alapú fejtörő és ügyességi aspektusát a játéknak. A pálya ötletes, szép és rendkívül aranyos. Nekünk még mindig nagyon tetszik a PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érkező kis játék.

Már csak két játék van hátra, így ideje, hogy jöjjön a nagyágyú, a Star Wars: Battlefront, amihez ígértek nekünk egy új játékmódot. Sigurline Ingvarsdottir jött és hozta is amit ígértek, az új 20 fős multiplayer mód a Fighter Squadron. Pörgős légicsatákat láthattunk X-Wingekkel, A-Wingekkel, Interceptorokkal és persze a Millenium Falconnal. Ingvarsdottir az eddigi legjobb SW dogfighter játékot ígéri nekünk, a bemutató után pedig hajlamosak vagyunk hinni neki. Megmutatta még a gyönyörűen alakuló Solust bolygót is, amit korábban még sehol nem láttunk, így tehát ő és csapata rakják le az alapköveit. Várós!

Zárásként pedig jöjjön a FIFA 16 és David Rutter. Egy kis Fut Draft 16 bemutatóval nyitnak, ami pontosan az, aminek hangzik. Választunk egy formációt (5-öt dob fel), majd draftolunk magunknak egy csapatot. A játék minden pozícióra feldob 5 játékost, akikből választhatunk, és már nyomhatjuk is a játékot, akár online is nevezhetünk a csapatunkkal. A Fut Draft kipróbálható a helyszínen is, ha épp arra járnátok… Kaptunk egy kis karrier mód bemutatót is, megmutatták hogyan edzhetünk a fiatalokkal (fejleszthetünk speciális tulajdonságokat), jöttek szezon előtti tornák, de Rutter kiemelte azt is, hogy nem csak játékosként, de menedzserként is indíthatunk karriert. A bemutatóból nem maradhattak el a csajok sem, az új FIFA-ban 12 nemzeti női csapat lesz, ők is játszhatóak a helyszínen. A játékon természetesen idén is sokat finomítgatnak, de ezekről már az E3-on is beszéltek nekünk. Az új helyszíneken túl jönnek időjárási elemek is, mint a köd vagy az kiszámíthatatlanul érkező eső.

Ennyi volt az EA idei GamesCom bemutatója, ami ha nem is hozott sok újat, mégis elégedett bólogatásra sarkallt minket, egész jó lett a kiadó idei felhozatala.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward