Galaxy M- és Galaxy A-szériás mobilokra érkezett meg az Android 10

A Samsung továbbra is lendületesen terjeszti az Android 10 operációs rendszert, és a napokban több eszköz is frissült.

Galaxy M- és Galaxy A-szériás mobilokra érkezett meg az Android 10

A korábban forgalomba került Galaxy modellek közül már egyre több számára érhető el az Android 10 frissítés, ami az aktuális operációs rendszer mellett magával hozza a One UI grafikus felhasználói felületet is. Az elmúlt hetekben már főleg a Galaxy A-sorozat tagjai kerültek a terítékre, és most is frissült egy Galaxy A-szériás masina, de mellett egy Galaxy M is új Androidot kapott.

A Galaxy M20 és a Galaxy M30 számára a Samsung már a tavalyi év végén elkezdte terjeszteni az Android 10 operációs rendszer, most pedig ezen a vonalon a Galaxy M40 került a sorra. A 2019 nyarán leleplezett, lyukas kijelzős okostelefon kiváló lehetőségeket nyújt, és most már szoftveresen egy teljesen friss arcát mutatja majd a felhasználók felé.

Galéria megnyitása
Galaxy M40

A másik mobil, amire most készült el az Android 10, a Galaxy A70s. Épp nemrégiben számolhattunk be arról, hogy a Galaxy A70-re is elkezdte már terjeszteni az Android 10 és a One UI 2 párosát a Samsung, miután frissült a Galaxy A30 és a Galaxy A50s.

A dél-koreaiak nagyon sok Galaxy A-szériás mobilra beharangozták az Android 10 érkezését (még 2018-as megoldásokra is), szóval a következő hetekben, hónapokban előre láthatólag számos középkategóriás mobil tulajdonosa örülhet a főverziós frissítésnek.

Galéria megnyitása
Galaxy A70s

A Galaxy M40 és a Galaxy A70s nem teljesen ugyanazt az operációs rendszert kapta meg. Az Android 10 stimmel mind a kettő esetben, viszont a Galaxy M40 esetében nem a teljes értékű One UI 2 grafikus felülettel lehet számolni, hanem a Core jelzővel illetett változattal. Több Galaxy is ezt kapta meg, és a jövőben is lesznek, amiknél ezzel kell számolni. Itt arról van szó, hogy a Samsung által létrehozott extrák közül nincs minden biztosítva. Nincs részletes kiadási jegyzékünk a Galaxy M40 kapcsán, ami rávilágítana a pontos eltérésekre, de reményeink szerint nem kell túlságosan fontos samsungos extrákról lemondani.

Az egészen biztos, hogy a mobilok egyebek mellett egy hatékonyabban működő sötét móddal szolgálnak majd a frissítés után, ami átjárja az applikációkat is. Fejlődik a gesztusvezérlés, valamint az értesítések kezelése is. Az adatok felhasználását az emberek jobban tudják majd a továbbiakban korlátozni, és a biztonságra más újítások is pozitív hatást gyakorolnak majd. Lesz a készülékeken a frissítés után egy jobb játékos mód is, és még inkább a lényeges tartalmak kerülnek a fókuszba. No, meg a digitális jólét jegyében könnyebben lehet majd szabályozni a mobilhasználatot.

Galéria megnyitása

A Samsung általában különösen ügyel arra, hogy a biztonsági csomagokból is mindig a lehető legújabbat nyújtsa az emberek számára, de a Galaxy A70s esetében most itt egy kicsit elvesztette a fonalat a jelek szerint. Ez a mobil még a februári javításokat fogja tartalmazni. A Galaxy M40 viszont már nem szenved hiányt ilyen szempont, a márciusi frissítés is a részét képezi. A Galaxy A70s esetében a főverziós frissítési csomag kb. 2 GB-os méretet öltött, a Galaxy M40-nél pedig nagyjából 1,7 GB letöltésével jár az Android 10 telepítése.

A HMD Global határozott menetrendet követve frissíti a mobiljait, és bár a Samsung is közölt korábban egy frissítési ütemtervet, mégsem lehet tudni, hogy milyen modell lesz a következő a sorban, mert a dél-koreaiak már több alkalommal is eltértek attól az utóbbi időben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap