Galaxy Fold – Túl az 1 milliós eladáson

Szépen pörög a korlátozottan elérhető és méregdrága hajtogatható mobil piaca.

Galaxy Fold – Túl az 1 milliós eladáson

A Samsung számára nem ment simán az összehajtogatható okostelefon forgalmazásának a megkezdése, de a vállalat a jelek szerint már sínen van a Galaxy Folddal. Friss jelentések alapján mostanra sikerül elérni az egymilliós mérföldkövet a terméknek.

A világ első nagy példányszámban értékesített hajtogatható okostelefonja az ultraprémium szegmensben indul, ami mondhatni ezzel a készülékkel született meg. Korábban nem voltak olyan sorozatgyártott mobilok, amik hasonló összegekért mentek – legalábbis, ha eltekintünk a luxusmegoldásoktól. A Galaxy Fold nem azért kerül nagyjából 2000 dollárba, mert drágakövekkel van kirakva, hanem mert elképesztően költséges volt a kifejlesztése, és nagyon különleges a felépítése.

A hajtogatható okostelefonnak meglehetősen rögösen indult a pályafutása, és nagyon drága, de a jelek szerint így is elképesztően sokan vannak, akik szeretnék magukénak tudni a technológiai mérföldkőnek is tekinthető készüléket. A szeptemberi rajt óta már 1 millió példányban kelt el ez a masina.

Galéria megnyitása

A Samsung ráadásul még most is csak korlátozott példányszámban tudja terjeszteni az okostelefont, szóval vélhetően ennél akár több is elfogyhatott volna belőle, ha minden érdeklődőt képes lett volna kiszolgálni a vállalat. A Galaxy Fold fokozatosan terjeszkedik, de még messze van attól, hogy globálisan bárkinek hozzáférhető legyen.

Napokon belül Magyarországon is megvásárolható lesz a különlegesség, erről már korábban beszámolhattunk. A készülék 695 990 forintba fog kerülni, és aki siet, vagy előre látó volt, már beteheti a karácsonyfa alá. A Samsung elvileg december 15-től fogja elérhetővé tenni hazánkban az okostelefont, de garantáltan csak azok kaphatják majd ezt meg, akik már előzetesen jelezték az igényüket. A Samsung ugyanis a magyar piacra is csak korlátozott darabszámot biztosít. December 2. és 9. között lehetett elvileg előregisztrálni a szerkezetre.

Egy millió okostelefon eladása már bármilyen készülék esetében, önmagában is szép bevételt jelent. Viszont érdemes belegondolni abba, hogy ez mit jelent egy olyan terméknél, ami eleve 200 dollár körüli összeget kóstál, és persze van olyan hely, ahol ennél is drágább – például hazánkba is. A Samsung nagyjából bruttó 2 milliárd dolláros bevételre tehetett szert csak ebből a készülékből. A Sony Mobile elmúlt negyedéves komplett bevétele meg sem közelítette ezt az összeget.

Galéria megnyitása

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Samsung 2020-ban már 6 millió hajtogatható okostelefont szeretne értékesíteni, és elnézve a Galaxy Fold mostani teljesítményét, ez egyáltalán nem tűnik túlzásnak. Jövőre állítólag már olcsóbb készüléket is piacra dob majd a vállalat, ami a Motorola Razr (2019)-re hasonlíthat majd, és a Galaxy Fold kihozatala is fokozatosan egyre jobb lehet.

Frissítés: A Samsung hivatalos közleményben cáfolta, hogy már eladott volna 1 millió Galaxy Foldot, a vállalat lényegesen kevesebb hajtogatható masinát értékesített.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap