Futurisztikus fejlesztői platformot jelentett be az EA

A Project Atlas lényege az MI és a felhőalapú működés.

Futurisztikus fejlesztői platformot jelentett be az EA

Az Electronic Arts technológiákért felelős igazgatója, Ken Moss érdekes részleteket osztott meg a Project Atlasról, mely egy, a motort és különböző szolgáltatásokat ötvöző fejlesztői platform lesz.

Moss szerint az MI, a felhő, a megosztott számítások, a közösségi lehetőségek és a motorok eddig külön fejlődtek, így nehéz volt formába önteni, mit érhetnének el, ha összehoznák őket. Az EA ezen szeretne változtatni.

Az ötlet lényege, hogy a játékmotorokat és online szolgáltatásokat eddig nem látott módon kombinálják, elsősorban a felhőre építkezve: a játékosok csak egy apró klienst telepítenek, aztán belépnek a játékokba, melyek az EA szerverein futnak. Ez eléggé úgy hangzik, mint a már létező, felhőalapú játékszolgáltatások, de a cég tervei szerint új technológiák segítségével sokkal személyesebbé teszik majd az élményt, végül eljutnak egy olyan világ megalkotásáig, mely tele van a felhasználóktól származó tartalmakkal, így elmosva a határvonalat a játékmotorok és játékszolgáltatások között.

Galéria megnyitása

A terv központi része a mesterséges intelligencia, melyet a fejlesztők az online lövöldék erőforrásainak elosztásától kezdve olyan NPC-k elkészítéséhez is használhatnak, akikkel a valódi emberekkel folytatott beszélgetésekhez teljesen hasonlóan cseveghetnénk. A technológiával csökkenne a munkához szükséges idő és a költségek is.

Moss elismerte, hogy az általa említett dolgok egy része már létezik, de szerinte a specialistákon kívül másoknak nagyon nehéz használni őket, és nem áll túl jól az integráció sem, így ha valami változik, mindent egyenként hozzá kell igazítani. Ez főleg az indie fejlesztőknek lehet gond, hiszen ezeknél a stúdióknál általában nem dolgoznak túl sokan.

Jelenleg több, mint ezer EA-munkatárs foglalkozik a projekttel, és több tucatnyi fejlesztőcég osztja meg velük tapasztalataikat a komponensekről. Moss rendszeresen kiadott friss információkat ígért a Project Atlasról.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap