Független stúdió lesz a Ready at Dawn

Mégsem veszi meg a Sony a The Order: 1886 fejlesztőit, helyette inkább átmegy a csapat indie-be.

Független stúdió lesz a Ready at Dawn

A Ready at Dawn független stúdióként évek óta dolgozik a Sonynak, kezdve a God of War PSP-re megjelent epizódjaival, idén pedig egy új csúcskategóriás PS4-es exkluzívval, a The Order: 1886-tal. Nem csoda hát, hogy a legtöbben úgy vélték, a The Order megjelenése után valószínűleg a Sony meg fogja vásárolni a kis stúdiót, és a Sony Worldwide Studios részévé teszi - főleg, hogy a csapat már amúgy is szorosan együttműködött a Sony Santa Monica stúdióval.

Éppen ezért meglepő fordulat a csapat mai bejelentése, mely szerint a jövőben multiplatform játékokat terveznek megjelentetni, ráadásul kiadó nélkül. Ehhez pedig szükség van befektetőkre, illetve egy rendkívül tapasztalt vezérigazgatóra. Éppen ezért a Ready at Dawn alapítója, és jelenlegi igazgatója, Ru Weerasuriya átmegy kreatív vezetővé, a helyét pedig a cég élén nem más veszi át, mint a Blizzard egykori ügyvezetője, Paul Sams.

Weerasuriya és Sams hangsúlyozta, a cég nagyon szereti a The Order: 1886-ot, és remélik, hogy a váltástól függetlenül részesei lehetnek a sorozat jövőjének. Azonban a franchise a Sony tulajdonában van, az ugyanis jellemzően nem engedi ki az exkluzív címeit a kezéből.

"A The Order sosem egy játéknak készült, mi mindig is sorozatként tekintettünk rá. Nagyon sok történetet szeretnénk még elmondani ebben a világban, ahogy az látható is a befejezésből. Természetesen szeretnénk részesei lenni a cím további életének és növekedésének. Annak idején nyilván azt akartuk, hogy a tulajdonjogok nálunk maradjanak, de ez a cégünk akkori állapotában nem volt lehetséges. Tudtuk, hogy mivel jár az, ha a Sonyval üzletelünk, és a pozitív dolgok többségben voltak a negatívumokkal szemben." - mondta Sams.

A Ready at Dawn számára azonban a jövőt egyértelműen a teljesen új, saját tulajdonban lévő, és saját kiadású játékok jelentik majd. Mindez pedig több platformon, a The Order: 1886 megjelenése óta ugyanis a csapat azon dolgozott, hogy a játékhoz kifejlesztett szupermodern engine támogasson más platformokat is. "Amit annak idején megcsináltunk PS4-en a The Order: 1886-tal, azt most már meg tudjuk csinálni Xbox One-on, PC-n és egy másik, még bejelentetlen platformon is." - mondta Weerasuriya, és persze rögtön fel is csigázott mindenkit. Mi lehet ez az új platform?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward