Frissülnek a GMail és a Play Store alkalmazásai

A Google meglehetősen aktív az elmúlt időszakban . Ezúttal a GMail kapott pár hasznos funkciót, a Play Store-t pedig teljesen átszabják.

Frissülnek a GMail és a Play Store alkalmazásai

A Google mind a kettő program esetében olyan változtatásokat eszközölt, amelyek segítségével időt takaríthatunk meg azok használatakor. Az e-mailjeinkért felelős appnál csak egy kisebb frissítésről beszélhetünk, de a piacteret menedzselő alkalmazást teljesen átalakították, és új főverziót köszönthetünk hamarosan.

A Google Play Store 4.0 megjelenésével az egész felületet úgy fogják átgyúrni, hogy az idomuljon az Android 4.1 Jelly Beannel bevezetett felülethez. Az átalakított Play Store nemrég ünnepelte a születésnapját, így kicsit megkésett meglepetésként is tekinthetünk rá.

A piactér a frissítés telepítését követően a Holo fantázianevű bőrbe bújik majd. Ezzel lecserélésre kerültek az alkalmazott betűtípusok, nagyobbak lesznek az előnézeti képek és a letisztultabb kialakítás okán az egész átláthatóbb és egyszerűbben kezelhetőbb lesz. Továbbá a telepítések folyamatán sokat gyorsítottak, ugyanis innentől nem kell majd folyamatosan új lapokra ugrani, hanem egyszerűen pop-up ablakokat fogunk kapni, amelyeken gyorsabban átverekedhetjük magunkat.

Sajnos az egyelőre nem ismert, hogy a Play Store 4.0 mikortól lesz elérhető a nagyközönség számára, de már biztosan nem kell rá sokat várnunk. A rövid bemutató videó tanúsága szerint az applikáció jelenleg a 4.0.16-os verziót tapossa, de elképzelhető, hogy nem pont ez kerül publikálásra.

A GMail legújabb frissítése viszont már mindenki számára elérhető, ám az újonnan debütáló képességeknek egy részét csak azok tudják kipróbálni, akiknek az Android 4.1, vagy annál újabb rendszer dolgozik a mobilján. Ez annak köszönhető, hogy a kiterjesztett nézetet látták el extrákkal, ami a Jelly Beannel karöltve mutatkozott be. A frissítést követően az új üzeneteket nem csak elolvashatjuk, hanem azonnal válaszolhatunk rájuk, vagy archiválhatjuk őket, ha pillanatnyilag nem különösebben érdekes a benne álló információ.

Általánosan használhatóak lesznek viszont a címkékhez fűződően állítható értesítési beállítások. Így megadható például, hogy csak egy bizonyos címről érkező üzeneteknek legyen hangja, más esetben mindössze rezgéssel tudassa velünk az új eseményt a készülék. Valamint gyorsabbá tették a keresést a felajánlott javaslatok pontosításával, aminek köszönhetően hamarabb juthatunk hozzá a keresett e-mailhez. Ha még valaki nem tette meg, érdemes felkeresni a Play Store-ban a GMail-t és elvégezni a szükséges frissítést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward