Frissül az Acer Swift 3-as noteszgép sorozata

Az új modellek között többféle modell lapul 13,3 hüvelykes, illetve 14 hüvelykes kivitelben.

Frissül az Acer Swift 3-as noteszgép sorozata

Az Acer mind a 13,3 hüvelykes, mint pedig a 14 hüvelykes Switft 3 kínálatát frissítette, ami nem csak új processzor-opciókat eredményez, ugyanis egyéb területeken is történtek kisebb változások. Az új Swift 3-as noteszgépek várhatóan októberben, illetve novemberben jelennek meg az üzletek polcain.

Jönnek a megújult 13,3 hüvelykes Swift 3-asok

Ebben a méretosztályban Amber Lake-U vagy Whiskey Lake-U processzorral szerelt modellekkel találkozhatunk, amelyek többféle kivitelben is elérhetőek lesznek, de mindannyian az SF313-51-es termékcsaládot erősítik. Az eredeti 14 hüvelykes modellekhez képest az SF313-as sorozat tagjai két milliméterrel vékonyabb alumínium házat kapnak, ami csukott állapotban mindössze 15,9 milliméter vastag. Ezzel együtt a konfiguráció tömege is kedvező lesz, hiszen míg az eredeti 14 hüvelykes változatok 1800 grammot nyomtak a mérlegen, addig a friss jövevények már csak 1300 grammosak lesznek – ez kifejezetten komoly előrelépés. A pozitívumok sorát növeli az a tény is, hogy akkumulátoros üzemidő terén akár 13 óra is elérhető egyetlen teljes töltéssel, vagyis három órával több, mint az elődmodelleknél.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az említett processzorok mellé 4 vagy 8 GB-nyi DDR4-es rendszermemória kérhető, az adatok tárolását akár 512 GB-os PCIe NVMe tárhelyre is bízhatjuk, az iGPU szerepét pedig Intel HD Graphics 620-as sorozatú megoldás tölti be. Mindegyik újdonság kaphat 802.11ac WiFi és Bluetooth támogatást, sőt, igény esetén akár 4G/LTE modul is helyet kaphat a fedélzeten. A 13,3 hüvelykes képátlójú kijelző IPS alapokon nyugszik és Full HD felbontással rendelkezik, így a betekintési szögek a paneltípusra jellemző 178 fokos értékeket képviselhetik.

Csatlakozók terén egy USB 3.0-s és egy USB2.0-s port, egy USB Type-C csatlakozó, egy HDMI videó kimenet, egy TRRS Jack Audió csatlakozó, valamint egy SD memóriakártya-olvasó jár, de a webkamera sem hiányzik a kijelző felső kávájáról – utóbbival a Windows Hello szolgáltatás is használható. Opcionálisan ujjlenyomat-olvasóval növelhetjük a biztonságot. A hangzással kapcsolatos igényeket egy sztereó hangszórópár, valamint egy beépített mikrofon elégíti ki.

Az SF313-as sorozat tagjai várhatóan október folyamán válnak elérhetővé, alapáruk 799 euró lesz.

Jönnek a 14 hüvelykes Swift 3-asok is

A Swift 3-as sorozat SF314-es családjában Whiskey Lake-U processzorral szerelt termékeket találunk, amelyek elődeikhez képest vékonyabbak és hosszabb akkumulátoros üzemidőt nyújtanak. Itt alapvetően két nagy tábort különböztethetünk meg: az SF314-55-ös modellek vékonyabb kivitelben, SSD-vel felszerelve érkeznek, míg az SF314-56-os példányok picivel vastagabbak lesznek és 2,5 hüvelykes merevlemezt rejt majd a házuk. Mindkét esetben rendelkezésre áll egy „normál”, illetve egy „G jelölésű” változat: előbbinél be kell érnünk a processzorban lapuló Intel HD Graphics 620-as videóvezérlővel, utóbbi azonban már egy Nvidia GeForce MX150-es videóvezérlőt is felvonultat. Ettől a két eltéréstől eltekintve a tulajdonságok nagy része azonos. Az SF314-55-ös sorozat tagjai csak ezüstben és pirosban válnak elérhetővé, míg a merevlemezes SF314-56-osoknál már kék, piros, ezüst és pink kivitel közül lehet választani. Az alábbi galériában az SF314-55-ösök láthatóak.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az összes újdonság 14 hüvelykes képátlójú kijelzőt kap, ami 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, természetesen IPS alapon, széles betekintési szögekel. Az SSD-vel felszerelt példányok várhatóan 14,9 milliméteres vastagok lesznek, vagyis az eddigi modellekhez képest négy millimétert faragtak a házuk magasságából, ami elég szép eredmény.

Az új noteszgépek 802.11ac WiFi támogatást kapnak, a Bluetotth támogatás megléte azonban még kérdéses. Rendszermemóriából maximum 8 GB-nyi DDR4-es RAM járhat, az alapkiadás azonban csak 4 GB-nyi memóriát kap. Csatlakozók terén HDMI videó kimenetet, két darab USB 3.0 Type-A portot, valamint egy USB 3.1 Gen2 Type-C portot kapunk, de a webkamera, a TRRS audió csatlakozó, az SD memóriakártya-olvasó, a beépített sztereó hangszórók és a beépített mikrofon sem hiányzik majd a sorból. Akkumulátoros üzemidő terén csak az SSD-vel szerelt SF314-55-ös modellekről van adat: ezeknél akár 12 órányi üzemidő is elérhető lesz egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az SF314-55-ös modellek november folyamán jelennek meg Észak-Amerikában, listaáruk 799 dollár lesz – európai megjelenésükről nincs hír. A fenti galériában láthatómerevlemezes SF314-56-ös noteszgépek a tervek szerint 2019 elején kerülnek az európai üzletek polcaira, listaáruk 799 euró lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap