Frissítette filléres táblagépét az Amazon

A Fire 7-tel együtt a Fire 7 Kids Edition is megújult, és így már jobb felhasználói élményre lehet számítani.

Frissítette filléres táblagépét az Amazon

Az Amazon egészen sok táblagépet értékesít negyedévről negyedévre, és a vállalat termékei főleg annak köszönhetik a népszerűségüket, hogy tényleg szinte bárkinek elérhetőek. Most pedig a cég legszerényebb árképzésű masinája még egy vérfrissítésen is átesett.

Galéria megnyitása

Az újdonság a Fire 7 névnek megfelelően továbbra is 7 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik. A vállalat olyan panelt küld itt bevetésre, ami csak 1024 x 600 képpontos felbontású, de már IPS technológiás, így a fényerejével nem lesz majd gond, és a betekintési szögei is rendben lesznek. Rendelkezik kamerával a szerkezet, de ezúttal csak egy nagyon egyszerű képalkotóról van lehetőségünk beszámolni. Az előlapon lett elhelyezve egy olyan modul, ami 2 megapixeles fotókat képes megörökíteni, a videocsevegések alkalmával pedig 720p-s felbontással dolgozik. Az Amazon Android alapú rendszere található itt, amit a vállalat teljesen a saját igényeihez igazított. Biztosított itt az Alexa digitális asszisztens támogatása, így hangutasításokkal nagyon jó lehetőségeket kapnak az emberek. Ezen felül van VoiceView néven képernyő felolvasó funkció, továbbá az Amazon Prime szolgáltatások is egytől-egyig biztosítottak, és egy évre az Amazon FreeTime Unlimited is jár a géphez.

Galéria megnyitása

Az Amazon azt nem árulja el, hogy milyen rendszerchipet alkalmaz, de nagy valószínűséggel egy MediaTek lapka munkálkodhat a termékben. Azt lehet erről az egységről tudni, hogy négymagos a felépítése és az órajele pedig legfeljebb 1,3 GHz-ig skálázódhat. A Fire 7 esetében a rendszer számára mindössze 1 GB-nyi memória biztosított. A háttértár tekintetében azonban már nem volt ilyen szűkmarkú a vállalat, 16 és 32 gigás kapacitásokkal lesz hozzáférhető a gépezet – azt is közölte az Amazon, hogy mennyi a szabadon felhasználható, 9,4 és 23,6 GB-tal kell számolni). És arra is lehetőséget nyújt az újdonság, hogy memóriakártyával bővítse a tulajdonosa, akár 512 GB-os microSD is beletolható. A kapcsolati lehetőségek lajstroma a Fire 7-nél eléggé rövidre lett szabva, biztosított itt egy kétsávos, 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, valamint Bluetooth modul A2DP és Low-Energy kiterjesztésekkel megfűszerezve, így például sztereo vezeték nélküli fejhallgató is csatlakoztatható hozzá.

Galéria megnyitása

A tablet burkolata teljesen plasztik, de a matt felületnek köszönhetően nem gyűjti majd a szennyeződéseket, és viszonylag kellemes tapintást biztosít. A készülék dimenzióiról azt kell tudni, hogy 192 x 115 x 9,6 milliméteres vonalak határolják, a tömege pedig 286 gramm. Fekete, kék zöld és bordó színben lehet majd hozzájutni a Fire 7-hez, szóval annak ellenére, hogy ez egy extrán költséghatékony megoldás, az Amazon nem fukarkodott a színválasztékkal. Ezen a tableten még a jó öreg Micro-USB 2.0 csatlakozó található, és adott a 3,5 milliméteres Jack aljzat is. Van integrált hangszóró, és ez kifejezetten erőteljes lesz, de nagyon szép hangzásra nem érdemes számítani. Nem derült ki, hogy mekkora a telep kapacitása a friss Fire 7-ben, de azt megtudhattuk, hogy egy töltéssel nagyjából 7 órás üzemidőt lesz képest biztosítani. A vállalat elmondása alapján a 7 órába belefér majd némi olvasás, böngészés, videózás és zenehallgatás is, a megterhelőbb feladatok, például a játékok viszont jelentősen csökkenthetik a futási teljesítményt. Sajnos nincs gyorstöltés, a gyári 5 wattos adapterrel így nagyjából 4 óra lesz a töltési idő a specifikáció szerint.

A tartalomszolgáltató a Fire 7 Kids Edition táblagépet is megújította, ami lényegében teljesen ugyanazokat a módosításokat kapta meg, mint a normál Fire 7. Ez persze aligha nevezhető meglepetésnek, mivel a Kids Edition konstrukció nem mást takar, mint egy vaskos tokba bújtatott hagyományos Fire 7 modellt. Ennek az eszköznek a tokja egy kihajtható állványt is magában foglal, amivel bármikor le lehet támasztani egy asztalra vagy szekrényre.

Galéria megnyitása
A gyerekek is több színből választhatnak

Az Amazon Fire 7 táblagépnek a legvonzóbb tulajdonsága az ára, ez tagadhatatlan. Az új eszköz az induló kivitelben 16 GB-nyi háttértárral mindössze 50 dollárért cserébe vásárolható meg a vállalat speciális ajánlatával (ez nagyjából azt takarja, hogy reklámok jelennek meg benne), anélkül pedig 65 dollárt kóstál. A 32 GB-os változat pedig 70 és 85 dolláros áron kelleti a bájait. A Fire 7 Kids Editionért pedig 100 dollárt kell leszurkolni, ezért az összegért a 16 GB-os modell ütheti a gyerekek markát. A rendeléseket már rögzíti a cég, de a kiszállítás csak június 6-án indul majd.

 

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap