Frissítés aktiválja a Galaxy S9 FM rádióját

Frissítés aktiválja a Galaxy S9 FM rádióját

A Samsung már régóta hirdeti, hogy az FM rádió szükségtelen extra a mobilokban, most viszont az új csúcsmodellnél mégis felbukkant ez az elem a kapcsolati opciók lajstromán. Az FM rádió egészen mostanáig le volt tiltva a Galaxy S9 és az S9+ esetében, de most egy frissítés aktiválja ezt a lehetőséget.

A Samsung a Galaxy S4 megjelenésekor kezdett harcolni az FM rádió ellen. 2013-ban a vállalat azt mondta, hogy nincs szükség az FM rádióra az okostelefonokban, mert az online rádiós és egyéb zenei szolgáltatások tökéletesen képesek kiszolgálni a felhasználók igényeit. És bár napjainkban ez talán már tényleg kezd így lenni (bár a mobilinternetes csomagoknak még mindig bőven van hova fejlődnie), 2013-ban bizony rengeteg kritika érte a Samsungot a döntése nyomán. A Samsung a Galaxy S8-ig tartotta is magát ahhoz, hogy az FM rádió teljesen szükségtelen, és már egyre több gyártó hagyja ezt el, de most, a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ esetében mégis visszatért a jó öreg technológia a mobilokba.

Galéria megnyitása

A Samsung a kártyafüggetlen mobilok számára tette elérhetővé azt a frissítést, ami felnyitja az FM rádió használatának a lehetőségét. A csúcsmodelleken a vásárlók így már nemcsak a saját zenéiket hallgathatják majd, hanem az FM rádió csatornák műsorait is olyan alkalmazásokon keresztül, mint például a NextRadio. Mint a legtöbb esetben, itt is szükség van a vezetékes fülhallgató csatlakoztatására az FM rádió hallgatásához, ugyanis ez funkcionál antennaként a megfelelő jelerőség eléréséhez. Az FM rádió megjelenéséről egyébként nem a Samsung, hanem Reddit felhasználók számoltak be a saját tapasztalataik alapján. Azt viszont le kell szögezni, hogy csak az amerikai és a kanadai piacra szánt Galaxy S9 okostelefonokban van FM rádió, vagyis azok a modellek érintettek, amelyekben a Snapdragon 845 rendszerchip dolgozik, és nem az Exynos 9810 Octa.

Galéria megnyitása

Az FM rádiót felnyitó OTA frissítés egyéb érdekességet is tartogat a tulajdonosok számára. Ebben már benne van a Google legfrissebb, júniusi biztonsági frissítése is és minden bizonnyal hibajavításokat is tartogat, szóval stabilabb üzemelést eredményezhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap