Friss információk az AMD Renoir APU sorozatával kapcsolatban

A jelek szerint a ZEN 2 architektúra mellé egy érdekes iGPU kerül, ami már a NAVI dizájnból is merít egy keveset.

Friss információk az AMD Renoir APU sorozatával kapcsolatban

Az AMD következő generációs APU egységei várhatóan a következő év első felében mutatkozhatnak be, különlegességük pedig az lesz, hogy a processzormagok esetében a ZEN+ architektúrát ZEN 2-re cserélik, ami érezhető gyorsulást eredményez majd. Ezek az APU egységek várhatóan négy kulcspiacot vesznek célba: készülnek 15 W-os megoldások az ultrahordozható noteszgépekhez, de ezzel együtt a szokásos 45 W-os mobil APU-k, valamint az energiatakarékos 35 W-os és a normál 65 W-os APU-k piacára is megérkezik a friss fejlesztés.

A ZEN 2 architektúra alkalmazása mindenképpen pozitívum, iGPU fronton pedig már sokan a NAVI bevetésére várnak, ám erre most még csak részben kerül sor, legalábbis a legfrissebb információk erről árulkodnak. Gyakorlatilag arról van szó, hogy az iGPU részleg még a VEGA architektúrát viszi tovább, ám a kijelző-vezérlő, valamint a multimédiás motor is a NAVI alapú megoldásokból érkezik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az iGPU a friss szivárgások alapján maximum 13 NGCU tömbbel rendelkezhet, azaz 832 stream egység lehet aktív egy teljes értékű megoldás esetében. A konzumer piacra szánt megoldások esetében a belsős kódok RV B# nevezéktant használnak, ahol az RV a Radeon Vega rövidítése, a B pedig az aktív CU tömbök számát jelöli – az üzleti szegmensbe szánt verzióknál más a nevezéktan. Az aktuális információk alapján, amelyek to_rogame-től származnak, úgy tűnik, hogy az átlagfelhasználóknak szánt megoldásoknál a B12 jelenti a csúcsot, amely 12-13 CU tömbbel rendelkezhet, míg a B10 esetében 10-11, a B8-nál 8-9, a B6-nál 6, a B4-nél 3-4 CU tömb lesz aktív. A B12 kiépítés sajnos asztali fronton nem lesz elérhető, azt ugyanis a mobil konfigurációknak tartogatja az AMD – az asztali APU egységeknél B10 lesz a maximum. Az új APU egységek már várhatóan 2020 első felében bemutatkozhatnak. Első körben jó eséllyel megint a mobil APU-k mutatkozhatnak be, ahogy a tavalyi Picasso APU rajtnál tapasztalhattuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap