Friss Bulldozer pletykák, kétmagos Llano APU-k

Az AMD Bulldozer processzorait már nagyon várja a piac, így a megjelenés közeledtével még egy utolsó hajrá keretén belül friss információval próbálják meg elárasztani a pletykaforrások a híroldalakat. A felvezetésből valószínűleg már sokan sejtik, hogy ismét a törökök állnak a kiszivárogtatások mögött – ők bizony nem is tévednek.

Friss Bulldozer pletykák, kétmagos Llano APU-k

Az AMD Bulldozer processzorait már nagyon várja a piac, így a megjelenés közeledtével még egy utolsó hajrá keretén belül friss információval próbálják meg elárasztani a pletykaforrások a híroldalakat. A felvezetésből valószínűleg már sokan sejtik, hogy ismét a törökök állnak a kiszivárogtatások mögött.

[bold]

Még idén jön az FX-4120, a vártnál magasabb TDP-vel, magas órajellel[/bold]

A Donanim Haber munkatársai most is valódinak látszó AMD prezentációs képkockák segítségével próbálják felkeverni az állóvizet. A kiszivárgott dokumentum túl sok újdonságot nem tartogat, hiszen a korábbi pletykák a puskapor nagyobbik részét már ellőtték, de azért van itt pár érdekesség. Az egyik furcsaság az, hogy a korábban 2012-re várt, 95W-os TDP-vel rendelkező FX-4120-as processzor, amely négy maggal, azaz két Piledriver lapkával rendelkezik, még az FX sorozatú processzorok első hullámával a boltok polcaira kerülhet. Az eddigi információkhoz képest a TDP értéke is változott: úgy tűnik, hogy a processzor nem 95W-os, hanem 125W-os TDP-vel érkezik majd.

Ez a modell azért különleges, mert a Zambezi család legmagasabb órajelen ketyegő termékének számít. Az FX-4120 esetében az alap órajel 4,2 GHz-es, a Turbo Core 2.0-s órajel pedig 4,3 GHz-es értéket képvisel – utóbbi mindenképpen furcsának tűnik, cseppet sem vagyunk benne biztosak, hogy ezek a végleges, hivatalos órajelek. A zászlóshajó szerepét betöltő FX-8150-es modell, amely nyolc processzormaggal gazdálkodhat, alap esetben 3,6 GHz-en ketyeg, de a Turbo Core 2.0-s technológia jóvoltából ez az érték egészen 4,2 GHz-ig emelhető. A specifikációk mindenképpen érdekesek, ahogy maga a hír is, ugyanis a Gigabyte által kiszivárogtatott specifikációs listán, amely a vállalat egyik Socket AM3+-os alaplapjának processzor-kompatibilitási listája, nem szerepel az FX-4120-as modell.

Bulldozer ide vagy oda, leglkésőbb szeptember 19-én fény derülhet minden titokban, már amennyiben tényleg ekkor jelennek meg a Zambezi processzorok.

[bold]Jönnek a kétmagos Llano APU-k is

[/bold]Akit a Llano APU egységek jobban lázba hoznak, annak jó hír lehet, hogy hamarosan érkezhetnek a kétmagos Llano APU-k, amelyek az A4-3300-as és A4-3400-as típusjelzéseket viselik. Előbbi modell 2,5 GHz-es, míg utóbbi 2,7 GHz-es magórajelen ketyeg majd. A 65W-os TDP-vel rendelkezú APU-k természetesen nem natív kétmagos egységek, hanem olyan megoldások, amelyeknél a négymagos Llano lapka esetében két CPU magot letiltottak – ezek minden bizonnyal hibásak voltak.

Az újdonságok pontos megjelenése és ára egyelőre nem ismert, de az már biztosnak látszik, hogy ezek a kétmagosok még idén a boltok polcaira kerülnek.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward