Friss, belépő szintű SSD sorozattal jelentkezik a Plextor

Az M8V családban SATA 6 Gbps-os SSD-k lapulnak, méghozzá kétféle kivitelben: az M8VC modellek 2,5 hüvelykesek, az M8VG jelölés pedig M.2-es SSD-ket takar.

Friss, belépő szintű SSD sorozattal jelentkezik a Plextor

A Plextor M8V névvel új SSD sorozatot mutatott be, amely a korábbi M7V helyére érkezik – ebből már sejthető, hogy az újdonságok a belépőszintet veszik célba. Formátum terén kétféle választás áll a vásárlók előtt: vagy 2,5 hüvelykes meghajtó, vagy pedig M.2-es SSD kártya formájában kérhetik az újdonságokat, amelyek egyébként 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os változatokban érkeznek.

Míg az M7V generáció esetében Marvell gyártmányú SSD vezérlő és 15 nm-es csíkszélességgel készülő Toshiba TLC NAND Flash lapkák adták az alapokat, addig az M8V családnál már Silicon Motion SM2258-as vezérlőt és 64-rétegű Toshiba BiCS 3D NAND Flash memóriachipeket használtak a tervezők. Az említett konfiguráció a meghajtó formátumától függetlenül minden esetben SATA 6 Gbps-os csatolón keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.

Sebességek terén 560 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 520 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó érhető el, a véletlenszerű olvasási- és írási teljesítmény pedig sorrendben 82 000 és 81 000 IOPS-os értéket képvisel. Ez persze csak az 512 GB-os modellre igaz, kisebb kapacitású társai valamivel lassabbak, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

A 2,5 hüvelykes modellek M8VC, az M.2-es modellek pedig M8VG jelöléssel érkeznek. Strapabíróság terén elég jó értékek szerepelnek a táblázatban, amennyiben azt is szem előtt tartjuk, hogy belépőszintű, költséghatékony modellekről van szó. Az egyelőre nem derült ki, hogy az újdonságok mikor jelennek meg az üzletek polcain, valamint az is rejtély még, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd. Az viszont biztos, hogy az olcsóbb, elérhetőbb SSD-k szegmensét erősítik majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward