Fotózásra kész a 64 MPixeles kamerával szerelt Redmi

Hivatalosan is kijelenthető, hogy a Xiaomi ott lesz a megapixel-háború következő felvonásánál.

Fotózásra kész a 64 MPixeles kamerával szerelt Redmi

A Xiaomi már a 48 megapixeles kamera felhasználásakor is az elsők között volt, és most minden jel szerint a 64 MPixeles szenzor térnyerésénél is ott akar lenni a kezdettől. A vállalat a napokban a hivatalos Weibo profilján egy olyan felvételt tett közzé, melynek tanúsága szerint már van olyan működő mobilja a cégnek, ami ilyen elképesztő felbontású képeket tud megörökíteni.

A 64 megapixeles kamera ráadásul nem is konkrétan egy Xiaomi eszközben villantotta meg a képességét, hanem egy Redmi eszközben. A Redmi az idei év elején vált önálló almárkává a vállalat égisze alatt, és azóta a korábbiaknál is sokkal aktívabb szereplőjévé lépett elő a piacnak. Részleteket nem lehet tudni azzal kapcsolatban, hogy a Redmi melyik újdonságánál fog először felbukkanni a 64 megapixeles kamera, de azt nagyjából borítékolni lehet, hogy egy kiváló ár-érték arányú szerkezet lesz. Talán már a Redmi Note 7 utódját készíti elő ilyen fényképezővel a cég.

Galéria megnyitása

A Redmi tehát nemcsak szavakkal jelezte, hogy 64 megapixeles felbontásra képes mobilt hozott létre, hanem az első mintafotót is közzétette, ami ezzel készült. Sajnos nem a natív felbontásában kaptuk meg a képet a vállalattól, de annak egy része ki van emelve nagyításban. A macskát ábrázoló képen kiválóan rajzolódnak ki az egymás mellett futó szőrszálak. Emellett Lu Weibing, a Redmi vezető menedzsere pedig egy olyan képernyőmentést tett közzé szintén a Weibo oldalán, amin a kamera grafikus felhasználói felületén tisztán kivehető, hogy 64 MPixeles felbontásra van állítva a szerkezet.

Galéria megnyitása

Egyelőre kizárólag a Samsung mutatott be hivatalosan 64 megapixeles szenzort okostelefonok számára, így szinte biztosra lehet venni, hogy ezt az egységet alkalmazza a Redmi. A Samsung ISOCELL Bright GW1 sok jó funkcióval szolgál majd. Az alapjáraton 0,8 mikronos pixelméretet 1,6 mikronra lehet majd növelni a szomszédos képpontok összevonásával, ilyen esetekben még mindig 16 megapixel fotók születhetnek már kiemelt fényérzékenységgel karöltve (Tetracell technológia). Ez főleg az esti fényképezésnél jön majd jól. HDR képet pedig úgy tud valós időben rögzíteni, hogy a megszokottnál is nagyobb dinamikatartománnyal dolgozik.

A Redmi szerint a 64 megapixeles kamerákkal a részletgazdagság egy új érájába lépnek majd az okostelefonok. És ezt igyekszik megvillantani a vállalat azon a mintaként szolgáló fotón is, amit állítólag már az újdonsággal örökített meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap