Fotó és videó a Gainward GeForce GTX 780 Phantomról

A különleges videokártya átgondolt hűtéssel és erős tápellátással érkezik - alighanem tuningolva.

Fotó és videó a Gainward GeForce GTX 780 Phantomról

A Gainward Phantom hűtéssel ellátott videokártyái remekül kiemelkednek a tömegből, ugyanis a ventilátorok szokatlan módon nem a hűtőtömb felett, hanem alatta helyezkednek el, így a végeredmény egy letisztult, elegáns videokártya.

A cég az innovatív Phantom hűtőjét most egy újabb modellhez is felhasználja, amely GeForce GTX 780-as alapokon nyugszik. A GeForce GTX 780 Phantom névre hallgató újdonságról már fotó, illetve egy rövid bemutató videó is készült, ám a termék hivatalos bemutatójára sajnos még egy picit várni kell, így pontos tulajdonságai jelenleg nem ismertek.

Ahogy az a fenti videóból is kiderül, az új videokártya hűtője egy réz talpazaton keresztül érintkezik a GPU felületével, a talpazatból pedig öt darab hőcső indul meg az alumínium lamellákból álló hűtőtömb felé. A hűtőtömb alatt három darab légkeverőt találunk, amelyek friss levegőt szívnak át a lamellák között. A ventilátorok egyszerűen, egyenként kiszerelhetőek, ehhez csak egy-egy csavart kell kitekerni, majd kihúzhatóvá válnak. A hűtőtömb módosított lamellákból áll.

A nyomtatott áramköri lap egy hűtőlapot is kapott, ami a memóriachipek hőjét gyűjti össze, a VRM komponensek hűtéséről pedig a lapon kialakított hűtőbordák gondoskodnak. A nyolcfázisú tápellátást minőségi alkatrészek biztosítják, a videokártya működéséhez pedig két nyolctűs PCI Express tápkábel alkalmazására van szükség.

A Gainward GeForce GTX 780 Phantom ajánlott végfelhasználói árával és tervezett megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem érkezett információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward