Fordítani is tud a Google új fülhallgatója

A keresőóirás egy megfizethető, vezetékes fülessel gyarapította a kínálatát, ami támogatja a Google Assistant használatát is.

Fordítani is tud a Google új fülhallgatója

A Google a Pixel 3 és a Pixel 3 XL okostelefonokat 3,5 milliméteres aljzat nélkül mutatta be, cserébe viszont a vállalat készített egy olyan fülhallgatót, ami eleve egy C-típusú USB csatlakozóra végződik, így nem kell átalakító ahhoz, hogy használni lehessen.

Az újdonság kapcsán a Google a hangzásról nem sokat beszélt, így azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen zenei teljesítményre lesz képes a Pixel USB-C fülhallgató, de remélhetőleg nem fog csalódást okozni. Ami biztos, hogy támogatja a 24 bites audió tartalmak lejátszását és rendkívül tisztán szólal majd meg. Az eszköz fülbe illeszkedő része úgy lett kialakítva, hogy stabilan üljön a helyén, valamint jó tartást biztosítson, és mivel nem zárja ki teljesen a környezeti zajokat, így akár utcán közlekedve is biztonsággal lehet használni.

Galéria megnyitása

A kiegészítő kábelén található egy távirányító, ami látszólag csak egyetlen gombbal rendelkezik, de valójában három billentyű található rajta, ugyanis az alja és a teteje is megnyomható. Ezzel az egységgel különböző dolgokat lehet elérni. Alapvetően a hívások fogadásra/elutasításra és a zenelejátszás vezérlésére szolgál ez, viszont néhány fontos extra funkciót is biztosít. A fekete gomb hosszú megnyomásával például hangutasítások adhatóak a Google Assistant számára, így akár a mobilt is lehet vezérelni vele, sőt mi több, bármit megtehet a felhasználó, amiben partner a digitális asszisztens szolgáltatás, például fentebb állíthatja a termosztátot vagy új naptárbejegyzést rögzíthet. Tolmácsként is használható a füles, csak a Google Assistant aktiválása után ki kell adni a „Hey Google, segíts nekem a japán használatában.” parancsot, és a mikrofont kihasználva máris segít a japán nyelv fordításában. Összesen 40 különböző nyelven támogatott ez a lehetőség jelenleg, de az adatbázis idővel tovább fog bővülni. A távirányító felső részének a nyomva tartására pedig a rendszer felolvassa a friss értesítéseket, ehhez sem kell elővenni az okostelefont.

Az eszköz nem jelent majd túl nagy terhet a felhasználó számára, a polikarbonátból létrehozott fülhallgató összesen 15 grammot nyom. A kábel kb. 1,1 méter hosszú és kellemes tapintású, lágy esésű, de ugyanakkor tartós TPE (termoplasztikus elasztomer) bevonattal lett ellátva. Ez mindenképpen jó hír, az viszont már valószínűleg elszomoríthat néhány érdeklődőt, hogy kizárólag fehérben lehet majd megvásárolni a terméket.

A Google Pixel USB-C fülhallgató mindössze 30 dollárt kóstál az Egyesült Államokban, szóval lényegesen olcsóbb, mint az eddig kínált vezeték nélküli Pixel Buds, melyért nem kevesebb mint 160 dollárt kell leszurkolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap