Fontos újításokkal érkezett az iOS 13.2

Ez a rendszer még jobb fotóssá teszi az új iPhone-okat, és támogatja az AirPods Prót.

Fontos újításokkal érkezett az iOS 13.2

Az Apple folyamatosan szállítja az újdonságokat a szoftverfrissítések révén a mobil- és tablettulajdonosok számára, ezúttal már az iOS 13.2 érkezéséről számolhatunk be, ami főleg az új termékek esetén érdekes. De sok területen hoz kisebb-nagyobb változásokat, és hibajavításokban is bővelkedik.

Azt már az iOS 13.2 első bétájának a megjelenése előtt sejteni lehetett, hogy a vállalat ennél a kiadásnál fogja bevezetni a Deep Fusion képfeldolgozási eljárást, és így is lett. A kamera alkalmazásában munkába állt a Deep Fusion, ami nagyon összetett módszerrel, és teljesen csendben fog üzemelni, az emberek nem tudják majd, hogy mikor áll ez szolgálatba, és mely fotókon dolgozott, csak szimplán teszi a dolgát, kikapcsolni sem lehet. Ennek a működése legalább az Apple A13 rendszerchipet igényli, szóval kizárólag az iPhone 11 szériánál fogja éreztetni a jótékony hatását. Erről röviden azt kell tudni, hogy több különböző beállítással örökít meg fotókat pillanatok alatt, és ezeket dolgozza össze elképesztő sebességgel, gépi tanulási és más trükköket bevetve. Az Apple elmondása alapján drámai javulás is lehet bizonyos körülmények között. És még a kamerához köthető újítása az iOS 13.2-nek, hogy már egyszerűen lehet itt állítani a videó minőségének a paramétereit.

Galéria megnyitása
Mintakép a Deep Fusion közbenjárásával

Nagyon fontos, hogy az újonnan bemutatásra került AirPods Pro számára az iOS 13.2 biztosítja a megfelelő környezetet, ez alatt nem használható ki a fülhallgató. És éppen ezért azoknak muszáj lesz frissíteni erre, akik az aktív zajszűrést is támogató kiegészítőt megvásárolják. Az AirPods Pro támogatás mellett egyéb újítás is jutott erre a frontra.

A Siri esetében az üzenetértesítések szolgáltatás képes lesz arra, hogy bármilyen AirPods fülhallgató és Beats Pro fejhallgató esetében felolvassa a bejövő üzeneteket. Ez egy remek újítás, amire már hosszú ideje vártak a tulajdonosok. Ennek köszönhetően már nemcsak a hívások, hanem az üzenetek kezelése is lényegesen kényelmesebbé válik.

Galéria megnyitása

A Sirit érintő változás még, hogy a digitális asszisztens szolgáltatás előzményeit közvetlenül a beállításaiból ki lehet törölni, és ugyaninnen a Diktálás funkciónak az előzményeit is meg lehet semmisíteni. Ez adatvédelmi szempontból örvendetes.

És, ami még jobb, hogy itt már lehetősége van a felhasználóknak önállóan eldönteni, hogy lehetőséget nyújtanak-e az Apple számára a Siri és a Diktálás hanganyagainak a tárolására a szolgáltatások esetlegese minőségi javítása érdekében, vagy megtiltják a rendszernek, hogy ezekhez az anyagokhoz hozzáférést biztosítson.

Galéria megnyitása

Kiemelte az Apple azt is, hogy a HomeKit‌ Secure Video lehetővé teszi a biztonsági kamerák felvételeinek titkosított módon való rögzítését, tárolását és titkosítását, ezen felül pedig támogatást nyújt az emberek, az állatok és a járművek felismerésére is.

Ennek köszönhetően az ember tisztában lehet például azzal, hogy kik vannak otthon a családból, vagy elhagyta-e már a garázst az autó. Valamint a HomeKit révén már a megfelelő routereknél azt is lehet majd konfigurálni, hogy mely lakáskiegészítőknek lesz lehetősége az internetet elérni, és melyek korlátozódnak helyi kommunikációra.

 

Galéria megnyitása

Az Apple tisztában van azzal, hogy a hangulatjelek végtelen választéka áll már így is a felhasználók rendelkezésére, de ezúttal is tovább szaporítja ezeket. Most több mint 70 friss emoji kerül a terítékre. A cég által publikált változáslista szerint számíthatnak a felhasználók új ételekre, állatokra, aktivitásokra, de még gendersemleges és a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos grafikákra is.

Egyre több ilyen emotikonnál lehet a bőrszínt változtatni. Ennek a „fejlesztésnek” a hátterében egyébként az Unicode 12.0 megjelenése áll elsősorban, ezt kezdte támogatni az Apple. Továbbá olyan apróságok is történtek, mint például, hogy a főképernyőn jobb lett legördülő menü.

 

Galéria megnyitása

Végül nézzük, hogy milyen javítások vannak az iOS 13.2-ben – amiket az Apple ki is emelt. A cég javított egy olyan hibát, ami megakadályozta a harmadik felek appjaiban az automatikus kitöltést, és az is orvosolva lett, hogy a billentyűzet néha nem jelent meg a Keresés használatakor. A főképernyőre ugrás gesztusa nem ment esetenként, de ez is ki lett javítva, mint ahogy elhárította az Apple az Üzenetek több hibáját is (értesítések kimaradása, kapcsolati nevek megjelenítése). A Kontaktok applikáció néha nem a listát, hanem a korábban megnyitott névjegyeket mutatta, de ez is javítva lett. Akadnak még javítások a kiemelés funkció kapcsán, a jegyzeteknél (ezek néha ideiglenesen eltűntek), az iCloud biztonsági mentések terén és az AssistiveTouch képességnél is az alkalmazásváltóban.

Az iOS 13.1 és az iOS 13.2 is egészen hamar megérkezett, szóval szinte biztosak lehetünk abban, hogy az Apple a későbbiekben szolgálni fog iOS 13.3-as kiadással is. Azt viszont egyelőre még egyáltalán nem lehet tudni, hogy ebben milyen újítások jelenhetnek majd meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap