Fontos mobilokkal készül az LG

Fontos mobilokkal készül az LG

Az LG az idei évben valamelyest változtatott az eddigi stratégiáján, és ennek eredményeként idén több érdekes mobiljai is megjelent. Befutott a nagyon szépre sikeredett LG Velvet, ami a jelenlegi ékköve a vállalat általános kínálatának, és megjelent a Wing, ami pedig egy egészen új megközelítés eredményeként jött létre.

Az LG a Wing hazai bemutatóján elmondta, hogy a továbbiakban a cég a felsőbb árszegmensben kettő termékvonalat fog egymás mellett futtatni. Az egyik az Universal Line, a másik pedig az Explorer Project. Az előbbinek a keretében született meg a Velvet, az utóbbi pedig a Winget „szülte”. És most arról jött pletyka, hogy készül ennek a két szériának a következő párosa.

Állítólag a dél-koreai alakulat jövő év elején fogja bevetésre indítani a Velvet utódját; jó eséllyel januárban vagy februárban mutatkozhat be a Rainbow kódnévre hallgató okostelefon. És márciusban pedig már egy sokkal izgalmasabb termékre terelődhet a figyelem, ugyanis az LG leleplezheti az Explorer Project második kész termékét, ami egyelőre még csak B Project néven ismert.

Már amikor a Winget bejelentette az LG nemzetközi szinten, akkor publikált egy rövid animációt, ami a következő Explorer Projectre utalt. A körvonalát részben már láthattuk az eszköznek, amiből jelenleg mindenki arra következtet, hogy egy széthúzható okostelefon lesz, aminek a megjelenítője részben feltekeredik a házban.

Galéria megnyitása

Az LG már alkotott kereskedelmi forgalomba került készüléket felgördülő képernyővel, csak éppenséggel teljesen más méretben. Televíziója van a vállalatnak ilyen köntösben. Némi tapasztalatot talán tud a mobilos fronton is kamatoztatni abból, de valószínűleg nem könnyíti meg jelentősen a fejlesztők feladatát.

Az LG még hajtogatható mobilt sem alkotott eddig, szóval ez a fajta irány eléggé messze áll tőle. De mindenképpen kíváncsian várjuk a terméket, mint ahogy az Universal Line szériában érkező Rainbow modellt is. A Rainbow esetében megoszlanak a vélekedések, ez könnyen lehet, hogy megint csak egy felsőkategóriához közeli hardveres alapot kap majd, de néhány pletyka szerint az sem zárható ki teljesen, hogy a csúcsot fogja megcélozni.

Idén az LG előre láthatólag csak 26 millió okostelefont fog leszállítani. Nagyon régen produkált ennyire rossz eredményt a vállalat, a forgalma folyamatosan visszaszorulóban van. Jövőre viszont fordítana a helyzetén, és lassú növekedést szeretne elérni. A tervek szerint közel 30-40 millió közötti példányszámot érne el.

Arról is szólt a fáma, hogy az LG a jövőben egyre több készülékét bízná ODM partnerekre, tehát kiszervezné a gyártását a mobiloknak. 2018-ban még csak a szerkezeteknek a 10 százalékát szállították külsősök, 2019-ben ez már 30 %-ra nőtt, idén pedig elérheti a 60 százalékot is. És az előrejelzések alapján 2021-ben a vállalat 70 százalékban kínál majd ODM termékeket.

Elvileg a közép- és az alsóbb árkategóriás gépek kevésbé jelentős tagjait szerette volna ODM-ekre bízni a vállalat, de talán már néhány fontosabb gépet is ilyen partnerek fogják szállítani a számára. Nem kizárt, hogy talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy az LG az utóbbi időben a szoftverfrissítések terén is eléggé elveszítette a fonalat, de bízunk benne, hogy egyszer visszatalál majd a régi önmagához.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap