Shop menü

FONTOS MOBILOKAT HOZ A HAZAI PIACRA A HUAWEI

A Mate 50 Pro és a Nova 10 is megvásárolható lesz itthon, és bár remek készülékekről van szó, azzal azért számolni kell, hogy a Google mobilos szolgáltatásait egyik sem biztosítja.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Fontos mobilokat hoz a hazai piacra a Huawei

Szeptemberben megérkezett Európába a Nova 10 és a Mate 50 Pro, ezúttal pedig már azzal a hírrel jelentkezhetünk, hogy a termékek magyar forgalmazása is indul az elkövetkezendő időszakban. A cég közleményben számolt be a két készülék magyar rajtjáról, de valójában a Mate 50 Pro esetében azért még egy kicsit várnia kell az érdeklődőknek.

Nem olcsó készülékekről beszélhetünk, sőt mi több, igazából eléggé borsos áron kínált duóval állunk szemben, de egyelőre csak az egyik modellnél ismert az, hogy itthon mennyibe fog kerülni. A Nova 10 ajánlott fogyasztói ára 240 ezer forintban lett meghatározva, és a készülék október elsejétől lesz megvásárolható a vállalat kiemelt hazai partnereinél, valamint szolgáltatói kínálatban is meg fog jelenni.

A Mate 50 Pro novemberben érkezik a magyar kereskedésekbe, és csak később fedi majd fel az árát a gyártó. Mivel a Nova 10-nél Európa más országaiban bőven több mint kétszer drágább a Mate 50 Pro, minden bizonnyal félmillió forint feletti vételárra kell számítani.

Ezek a Huawei idei legjobb mobiljai, így nem meglepő, hogy a cég megkéri az árukat, az viszont már egy másik kérdés, hogy mennyire tudják majd felkelteni az emberek érdeklődését Google szolgáltatások nélkül. És azért a hardveres képességek alapján sem ezek lesznek a piac legjobb ár-érték arányú eszközei;a Huawei egyértelműen a prémium érzéssel kívánja értékesíteni ezeket a termékeket.

Mindkét okostelefon ívelt AMOLED képernyőt vonultat fel 120 Hz támogatással és remek fényerővel. A Nova 10 6,67 colos és Full HD+ felbontású, a Mate 50 Pro pedig már egy 428 PPI-s pixelsűrűséget biztosító, 6,74 hüvelykes megjelenítőt kapott. Az utóbbi gép már az EMUI 13-at hozza el, az előbbi pedig még az EMUI 12-vel lép a színre.

A Mate 50 Pro kiváló fotós masina lesz, remek kamerarendszert kapott, az 50 MPixeles főkamerája mellett egy 64 és egy 13 megapixeles képalkotó is felbukkan, és akár 3840 FPS-es lassításokra is képes az 4K60 minőség támogatása mellett. Ezzel szemben a Nova 10-nél az 50 megapixeles főkamera mellett már csak egy 8 és egy mindössze 2 MPixeles egység „lakik”, a 4K Ultra HD-t pedig videózáskor maximum 30 FPS-ig bírja.

Az előlapi kamera a Nova 10-nál 60 MPixeles, míg a Mate 50 Prónál 12 megapixeles szenzor áll munkába egy 3D ToF szenzorral karöltve. Mindkét szerkezet képes 4K videózásra a frontkamerákat használva is.

Az olcsóbb gép csak a Qualcomm Snapdragon 778G lapkát használja, míg a társa már a Snapdragon 8+ Gen 1 rendszerchipet viszi pályára. Az eszközök egyaránt 8 GB-nyi rendszermemóriát használnak minden konfigurációba. A Huawei arról a mostani beszámolójában nem tett említést, hogy mekkora tárhellyel szolgálnak a mobilok, egy-egy konfiguráció jön hazánkba jelen állás szerint, de ezekből több opció is készült.

A Nova 10 csak egy 4000 mAh-s kapacitású akkumulátort kapott, ami nagyon szerény, cserébe a 66 wattos töltés révén nagyjából 30 perc alatt letudható lesz a feltöltése. A Mate 50 Pro egy 4700 mAh-s teleppel lép a színre, és ez is 66 wattal tölthető, legalábbis vezetéken keresztül, de itt van kábelmentes opció is 50 wattal. Korábban már mindkét okostelefont részletesen bemutattuk, a Nova 10 és a Mate 50 Pro képességeiről is olvashatnak azok, akiknek felkeltették az érdeklődésüket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére