Fontos funkciót kaphat a Google Telefon app

Fontos funkciót kaphat a Google Telefon app

A Google kiszivárgott kódrészletek alapján azon dolgozik, hogy hívásrögzítő lehetőséggel vértezze fel a Telefon programot. Ami azért igazán érdekes, mert az elmúlt időszakban több fronton is az ellen tett, hogy lehessen ilyen funkciót alkalmazni.

A hívásrögzítést a Google az Android 6.0-ig minden gond nélkül támogatta. A fejlesztőknek megvolt a lehetősége, hogy ilyen képességgel lássák el az alkalmazásaikat. De ezt követően a vállalat kivonta a forgalomból a hívásrögzítéshez szükséges integrált API-t. Az Android 9.0-tól indulóan pedig már egyáltalán nem lehetett ezt a funkciót kihasználni. Ekkor úgy tűnt, hogy a hívásrögzítést el kell felejteni az Android mellett, de az Android 10 kapcsán érdekes pletykák merültek fel.

Az a hír járta az Android 10 megjelenése előtt, hogy a Google visszahozza majd a hívásrögzítést olyan formában, hogy azt széles körben elérhetővé fogja tenni. Szóval egy jelentős újítása lehetett volna ez az aktuális Androidnak, de nem így lett. Állítólag biztonsági és adatvédelmi problémák miatt tett le erről a vállalat. Most viszont megint úgy tűnik, hogy visszatérhet a hívásrögzítés. Szóval igencsak hányatott sorsú ez a lehetőség. Állítólag a MIUI Dialert is azért cseréli a Xiaomi a Google Telefonra a globális ROM-ban, mert a saját megoldása trükkösen, de nyújtott hívásrögzítési lehetőséget.

A napokban azonban a Google Telefon legfrissebb, Pixel 4-re szánt verziójának a kódjában találtak szakemberek egy olyan korábban nem látott részletet, ami alapján egyértelműen arra lehet asszociálni, hogy a keresőóriás a hívásrögzítés bevezetésén dolgozik. Külön rögzítés gombot kap majd ez a lehetőség a híváskezelő felületén, hogy nagyon egyszerűen lehessen alkalmazni. Részleteket most még nem lehet arra vonatkozóan tudni, hogy ez miként üzemelhet.

Galéria megnyitása

A Google Telefon alkalmazás egyre több okostelefonon van jelen előre telepítve. A referenciaként szolgáló Pixel modellek mellett az Android One esetében is ez az alapértelmezett, de több olyan grafikus felület van, ahol szintén ez van használatban, ahogy azt fentebb említettük, a MIUI globál ROM-ban is ez lesz már előnyben. Szóval sokakhoz elérhet ezen keresztül a Google saját hívásrögzítője, de a részletek ismerete nélkül egyelőre még fenntartással kell ezt az információt kezelni.

Mindenképpen kíváncsian várjuk, hogy a Google milyen formán hozza majd be azt a funkciót, amit a korábbi Android kiadásokból még inkább kifelé irtott.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap