Shop menü

FONTOS FEJLESZTÉSSEL ÚJULT MEG A HUAWEI MOBILOK ALKALMAZÁSBOLTJA

Az AppGallery minden eddiginél nagyobb közönséget szolgál is, és Európában is egyre népszerűbb, a továbbiakban pedig még felhasználóbarátabb módon fog üzemelni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Fontos fejlesztéssel újult meg a Huawei mobilok alkalmazásboltja

A Huawei folyamatosan küzd azzal a helyzetbe, amibe az amerikai kereskedelmi korlátozások miatt került, de nem adja fel, és folyamatosan azon van, hogy az európai felhasználói közönséget visszahódítsa. Ebben az AppGallery kulcsszerepet játszik, hiszen az újabb mobilokon már nincs Play Áruház, így a felhasználók kénytelenek más alternatíva után nézni. Az AppGallery pedig folyamatosan fejlődik, és most egy különösen fontos újításon esett át.

Örömmel jelentette be a Huawei, hogy sikerült az AppGallery és a Petal Kereső keresztezése. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Petal egy olyan keresőmotor volt, amit igazából nem az internetes keresések bonyolítására hozott létre a cég, bár ezt a feladatot is ellátta. Ennek az volt elsődlegesen a célja, hogy bele legyen „drótozva” minden megbízhatóbb online alkalmazásbolt, és ezekből megkeresse azokat az appokat, amiket a felhasználó nem tudott elérni az AppGallery révén a korlátozások miatt.

Galéria megnyitása

A Petal Kereső jól helytállt és tényleg megoldotta sok esetben az appok felkutatását, ha más forrás után kellett nézni. Volt azonban egy nagyon jelentős hátránya: külön üzemelt, és igazából azok a felhasználók, akik nem voltak jártasok a mobilok világában, nem igazán használták, nem is volt tudomásuk erről a szolgáltatásról. Pedig tényleg sok esetben lehetett erre támaszkodni. Most viszont a Huawei sikeresen integrálta a Petalt az AppGallery keresőjébe.

Innentől már szinte ugyanolyan egyszerűen lehet majd AppGalleryn kívüli appokat telepíteni és menedzselni, mint azok a piactéren jelen lennének. A célirányos kereséseknél rögtön előre hozza majd a rendszer a pontos elérési helyét az appoknak, ha külső forrásra kell támaszkni, akkor azt. Az általánosabb kereséseknél, mint például a „játák”, már előre kerülnek az AppGallery népszerűbb találatai, utána látható ízelítő a Petal találataiból.

Fontos, hogy a Petal esetében mindig lehet látni, hogy melyik piactér a valódi forrás, és némelyik piactér úgy nyílik meg, hogy látszólag nem is hagyja el az ember az AppGalleryt, szóval ilyenkor valószínűleg egy mélyebb integrációról van szó. Vannak azonban olyan esetek, amikor ehhez ki kell lépni az alkalmazásból, ilyenkor erről szól a mobil.

Galéria megnyitása

A telepített programokat forrástól függetlenül lehet kezelni a piactéren belül, frissíthetőek, törölhetőek ezek, ha éppen arra van szükség. Sajnos a Trending és a Top szekciókba a külső piacterek már nem számítanak bele, csak az AppGallery, ennyire azért most még nincs mély integráció, de nem kizárt, hogy egyszer talán ez is megoldható lesz valamilyen formában.

Elmondta a Huawei, hogy a biztonságra nagyon ügyel az AppGallery esetében. Minden külső fejlesztő alkalmazásának egy négylépcsős ellenőrzésen kell átesnie, mielőtt bekerül a kínálatba. Továbbá a frissítéseket is rendszeresen kíséri figyelemmel a vállalat. Sőt mi több, szúrópróbaszerű ellenőrzések is vannak naponta, amikor rosszindulatú kódok után kutatnak a szakemberek. Már 5,75 millió fejlesztővel dolgozik együtt a vállalat azon, hogy az ökoszisztémája gazdagabb és változatosabb legyen. A Huawei az olyan alapvető biztonsági lehetőségeket is igyekszik garantálni, mint a hirdetéseknél a korlátozott adatelérés.

Mostanra a Huawei piacterét több mint 580 millióan használják aktívan. Hosszú ideje ez a világ harmadik legnagyobb alkalmazásboltja. Az AppGallery közönsége már Európában is 43 millió fősre duzzadt. Noha azt is látni kell, hogy éves szinten ez csak 10%-os előrelépés. Kínában még mindig könnyebb feladata van a cégnek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére