Fontos BIOS frissítést kaptak a Skylake alapú NUC-ok

Az új BIOS nagyon sok hibát javít, így a nehezen használható Sklyake-U alapú NUC-okból kis túlzással igazi kezesbárányokat varázsol.

Fontos BIOS frissítést kaptak a Skylake alapú NUC-ok

Az Intel Skylake alapú NUC konfigurációi tavaly mutatkoztak be. A termékek pályafutása nem kezdődött valami verőfényesen, ugyanis több apró, de bosszantó hiba bukkant fel az első tesztek során.

A vállalat szakemberei mostanra készültek el a legújabb BIOS frissítéssel, ami rengeteg hibát javít, így feltétlenül érdemes elvégezni a frissítést, ha NUC6i3SYK, NUC6i3SYH, NUC6i5SYK vagy éppen NUC6i5SYH konfiguráció birtokában fura hibajelenségeket tapasztalunk. Ezek a hibák meglehetősen változatosak, hiszen a memória-kompatibilitással kapcsolatos problémáktól kezdve a megmagyarázhatatlan kékhalálokon át egészen a WiFi működésével kapcsolatos rendellenességekig elég sokféle bug nehezíti az említett termékek rendeltetésszerű használatát.

Az éppen elérhető legújabb BIOS frissítés, amely a v0044-es verziószámot viseli, az alábbi hibajelenségekre nyújt gyógyírt.

• Optimalizált feszültségszabályzó-áramkör működés a megnövelt elektromos túlterhelés elleni védelem jóvoltából, így most már nem kell több WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hibaüzenettel záruló kékhaláltól tartani

• A Round Trip Latency alapértelmezett értéke mostantól Enabled, így az SK Hynix memóriamodulokkal kapcsolatos kompatibilitásbeli problémákat száműzték

• Továbbfejlesztett BIOS frissítő rutin, amely a frissítési és a helyreállítási folyamat során letiltja a billentyűzetet és a bekapcsoló gombot. Korábban ez még nem volt így, ami néhány NUC6i5SYK tesztrendszer esetében problémát okozott – a konfigurációk használhatatlanná – úgymond téglává – váltak a frissítési folyamat során (bricking)

• Kijavították azt a WiFi működéssel kapcsolatos hibát, ami „meleg indulás” után jelentkezett: az 5 GHz-es tartományban működő WiFi hálózatok SSID-jét nem látta a NUC

• Módosították az FITC beállítást, vagyis az OPI Link Speed immár GT4-es szinten helyezkedik el – ez segít a PCIe 3.0 x4-es sávszélességgel dolgozó NVMe SSD meghajtók teljesítményproblémáinak leküzdésében

A fentiek alapján a Skylake-U alapú NUC-okhoz mindenképpen érdemes telepíteni a v0044-es kiadású BIOS-t, ugyanis tényleg nagyon sok bosszantó hibát javít. A szoftver innen tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward