Folytatódik a Crytek-dráma, veszélyben lehet az új Homefront

Újabb források erősítették meg, hogy bizony gondok vannak a Cryteknél. Veszélyben lehet a brit stúdiónál készülő új Homefront is.

Folytatódik a Crytek-dráma, veszélyben lehet az új Homefront

Először két napja írtunk arról, hogy a Crytek valószínűleg komoly pénzügyi problémákkal küszködik, tegnap pedig egy másik forrás útján arról szerezhettünk tudomást, hogy ennek nyomán több projekt, így például a Ryse: Son of Rome folytatása is veszélybe kerülhet. Ma az Eurogamer írt a témában, leginkább a Crytek angliai stúdiójára fókuszálva.

A Timesplitters-sorozatról is ismerős egykori Free Radical Design csapatát még 2009-ben vette meg a Crytek, majd átnevezte Crytek UK-re. A csapat bedolgozott a Crysis 2-be és a Crysis 3-ba, valamint az Xbox One-exkluzív Ryse-ba is, miközben 2011-től már a Homefront folytatásán tevékenykedett.

Most azonban kiderült, hogy 2011 óta több mint 30-an hagyták el a csapatot, legutóbb például idén májusban az egykori alapító, Karl Hilton is. A források szerint nagyon nagy a fluktuáció a stúdiónál, rendszeresen cserélődnek a fontosabb pozíciókban lévő emberek is. Habár a stúdió jelenleg körülbelül 130 főt számlál, a morál alacsony, és állandó a kilátástalanság, a Crytek ugyanis - a korábbi híreszteléseknek megfelelően - folyamatosan késik a fizetésekkel.

Az utóbbi időben a beszámolók szerint tetemes mennyiségű szakember a szintén brit Cloud Imperiumhoz igazolt át, hogy a Star Citizen fejlesztésén dolgozzanak - ami logikus, hiszen az is CryEngine-t használ, így vélhetően szükségük van az ebben jártas munkaerőre.

A Crytek UK egyébként onnantól sejtette már a cég gyengélkedését, hogy a vezetőség a tavalyi év közepén visszatartotta a bónuszokat.

Az értesüléseket mindenesetre nem kommentálta sem a Crytek, sem pedig a Homefront: The Revolution kiadója, a Deep Silver. Hivatalos verzió tehát nincs, de erősen meglepődnénk, ha ennyi különböző forrás egybevágó nyilatkozata után tényleg minden rendben lenne a Crytek háza táján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward