Folyamatosan aktív kijelzővel újított az Apple Watch Series 5

Egy másik várt fejlesztés viszont ismét kimaradt, de sokan örülhetnek majd az újdonság érkezésének.

Folyamatosan aktív kijelzővel újított az Apple Watch Series 5

Ahogy arra számítani lehetett, az iPhone központú rendezvényén az Apple lerántotta a leplet egy friss okosóráról is, ami ugyan alvásfigyelőt nem kapott, de egy másik lényeges területen fejlődött, és ez elegendő lehet a sikerhez. Az Apple Watch Series 4 számára az EKG hozta meg a népszerűséget, a Watch Series 5 esetében pedig a megjelenítő lehet a legcsábítóbb.

Galéria megnyitása

Az Apple szakemberei ennél az okosóránál egy olyan megjelenítőt vettek használatba, ami már a legújabb LTPO technológiára épül, és Retina jelzővel lett illetve. Kapott a szerkezet egy környezeti fény érzékelőt, valamint egy olyan energiamenedzsment szekciót, ami minden korábbinál hatékonyabb. Ezeknek a fejlesztéseknek az együttese hozzájárul ahhoz, hogy a készülék már folyamatosan aktív kijelző mellett is az Apple szerint megfelelő üzemidőt nyújtson. Az elmondottak alapján, amikor használaton kívül lesz az óra, olyankor nem fog ragyogni, alacsonyabb lesz a részletessége, és ritkábban is frissül, de a legfontosabb infókat így is át tudja adni, és ez a lényeg. Alacsony fogyasztási módban is lehet majd látni a watchOS operációs rendszer felületét, és aktív testmozgásnál is biztosítva lesz ez a funkció.

Galéria megnyitása

GPS már korábban is volt az okosórában, az Apple Watch Series 5 viszont már felvonultat egy iránytűt is. Ez sok túrázó számára elegendő lehet, mikor kirándul, és nem kell a tájékozódáshoz feltétlenül aktív GPS-szel használni az órát, ami az üzemidőre jó hatással lesz adott esetben. De a pontos helyadatokkal kombinálva is megjelenthet az iránytű, ha éppen arra van szükség. A készülék ezen a ponton az új Apple Térképpel is képes együtt működni, ami remek hír. És még harmadik féltől származó programok is hozzáférhetnek a beépített iránytű adataihoz.

Fontos biztonsági újítás, hogy már nemzetközileg működő segélyhívó is integrálva lett. De ahhoz, hogy ez minden körülmények között működhessen, mobil hálózati kapcsolatot támogató Apple Watch Series 5-re lesz szükség. A segélykérő opció összefüggésben működik majd az EKG-val és az esésérzékelővel.

Galéria megnyitása

Az okosórát a vállalat több kivitelben fogja forgalmazni. És ahogy ahhoz már hozzászokhattunk, a kínálat most is új opciókkal bővült. Az Apple Watch Series 5 a megszokott módon, előre összeállított konfigurációkban lesz elérhető elsősorban, de ezen a fronton történt némi újítást. Megjelent az Apple Watch Studio, melynek a keretében a vásárlók lehetőséget kapnak arra, hogy összeállítsák a régiókban elérhető komponensek választékából az egyedi igényeikhez igazított eszközt. Ez jó hír abból a szempontból, hogy így például azonnal egy különlegesebb szíjjal lehet hozzájutni a termékhez.

Az okosóra elérhető lesz az alumíniumon túl kerámia, rozsdamentes acél és titán tokozással is, és majdnem mindegyikből lesznek különböző színek. (Az alu szerkezet 7000-es ötvözetből van és 100%-ban újrahasznosított.) És a vállalat tovább viszi a Nike sorozatot is.

Galéria megnyitása
Kerámia tokkal így fest majd az új Apple Watch

A kiegészítő természetesen minden funkcióját megkapta az Apple Watch Series 4-nek, így nem hiányzik belőle az EKG sem. Ennek a mérési eredményeit egyre több helyen fogadják el az orvosok világszerte. Elérhető az óráról az Apple Music, és lehet rajta keresztül zenét hallgatni az edzések során. Mivel vízálló 50 méterig a szerkezet, úszni is nyugodtan viheti magával a tulajdonosa. Ahogy arra már utaltunk, elérhető lesz az okosóra 4G LTE mobil hálózati modemmel megtoldva is, az NFC pedig mindegyiknek a rész az érintéses fizetés támogatására.

Az aktivitást és az egészségügyi állapotot képes lesz folyamatosan mérni az eszköz. A watchOS 6 fut rajta, és elérhető róla az App Store alkalmazástelepítési céllal. Az Apple Watch sosem az üzemidejéről volt híres, és ezután sem lesz ez másként. A terméket egy töltéssel 18 órán át lehet majd használni, de legalább ezt az eredményt már folyamatosan aktív módban képes abszolválni.

Galéria megnyitása

Az Apple Watch Series 5 kizárólag GPS kapcsolódási lehetőséggel és alumínium tokkal 400 dollárba fog kerülni, míg a hálózati modemmel is megtoldott változatáért 500 dollárt kell majd leszurkolni. A rendeléseket már most elkezdte felvenni a vállalat a kiemelt országokban, és a vásárlók szeptember 20-án vehetik majd át a viselhető kiegészítőt. A Nike kiadás kapcsán pedig el kell mondani, hogy az egy kicsit tovább várat magára, október 4-étől lehet majd hozzájutni. És a hálózati modemes kevesebb helyen lesz megszerezhető, mint a csak GPS-es verzió. Új szíjak is forgalomba fognak kerülni, és jellemzően ezek is szeptember 20-án startolnak

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap