Folyamatosan aktív kijelző módot is hozhat az iPhone 13

Nagyon úgy fest, hogy szinte csak a képátló marad változatlan az iPhone 12-höz képest az idei sorozatnál.

Folyamatosan aktív kijelző módot is hozhat az iPhone 13

A Bloomberg irányából az utóbbi időben elég sok információ érkezett az Apple terveit illetően, és most ismét innen jött egy egészen jó hír. Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa arról számolt be, hogy már AoD módot is nyújtani fog az iPhone 13.

Az Apple tavaly meglépte azt, hogy az összes iPhone AMOLED technológiás megjelenítővel lett felszerelve, viszont maradt a 60 Hz-es üzem, ami miatt rengeteg kritikát kapott az Apple. Az iPhone 13 esetében a cég már lényegében biztos, hogy meglépi a 120 Hz-es működési lehetőség bevezetését. És nagyon úgy fest, hogy nem fog ennyiben kimerülni a képernyős újításoknak a sor.

A legfrissebb információk alapján az Apple már folyamatosan aktív módot is nyújtani fog. Ez azt jelenti, hogy minimális adatmennyiség akkor is látható maradhat a kijelzőn, amikor az éppen nincs használatban. Például az óra, időjárás adat vagy éppen az értesítések jelzése. Az AoD opció az androidos készülékeknek köszönhetően nem új már a mobilok körében. Sőt mi több, az Apple Watch is biztosít ilyet.

Galéria megnyitása

Korábbi híresztelések szerint az Apple az idei évben váltani fog LTPS OLED képernyőről LTPO OLED-re, ami valamelyes alacsonyabb fogyasztás mellett biztosít változatlanul jó képminőséget. Ezzel igyekszik majd a cég kompenzálni azt, hogy a 120 Hz miatt megnövekedhet a fogyasztás. Illetve amennyiben tényleg megvalósul végre a folyamatosan aktív mód, abban az esetben az AoD okozta nagyobb fogyasztást is az új képernyőtechnológia ellensúlyozhatja.

Az Apple nem elsőként fog LTPO AMOLED kijelzőt használni okostelefonok esetében, de nem is ismeretlen már ez a technológia a számára. Az Apple Watch okosóránál alkalmazza, és ott már az AoD megoldással is gyűjtött tapasztalatot, tehát pontosan tudja majd, hogy mire kell számítania a mobiloknál.

Galéria megnyitása

Egy másik forrás nemrégiben arról beszélt, hogy az iPhone 13 hosszabb üzemidőt nyújt majd, miközben nagyobb lesz valamelyest a teljesítménye az új Apple A15 rendszerchipnek köszönhetően. Az Apple remélhetőleg egy kicsit kövérebb akkumulátort is igénybe vesz majd, az iPhone 12 ugyanis a telepet tekintve egy kisebb visszalépést jelentett az iPhone 11 széria után.

Az Apple előre láthatólag ősszel fogja bemutatni az iPhone 13 generációt. Tavaly némi késés miatt csak októberben rántotta le a cég a leplet az okostelefonjairól, idén viszont már valószínűleg azon lesz, hogy minden rendben menjen és szeptemberben reflektorfénybe kerüljön az új széria.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap