Folyadékhűtést kapott a DeepCool új tápegysége

A DeepCool egy egész sorozatnyi folyadékhűtéses tápegység piacra dobására készül.

Folyadékhűtést kapott a DeepCool új tápegysége

A folyadékhűtést – sok-sok előnye miatt – előszeretettel alkalmazzák a felsőkategóriás komponensekből álló csúcsszámítógépeknél, hogy hatékonyan és viszonylag halkan hűthessék a processzort, a videokártyá(ka)t, illetve esetenként az alaplap VRM áramkörét és lapkakészletét is. Sőt, a folyadékhűtés időközben már a noteszgépek piacára is betette a lábát, gondoljunk csak az ASUS méregdrága gamer notebookjára, a GX700-as modellre. Úgy tűnik, hamarosan folyadékhűtéssel ellátott tápegységet is vásárolhatnak mindazok, akik minden melegedő PC komponens hűtését egyetlen folyadékhűtő rendszerrel szeretnék megoldani. Persze hasonló próbálkozásra már korábban is volt példa: közel tíz éve a Koolance (PSU-1200ATX-12S) már próbálkozott folyadékhűtéssel ellátott tápegységgel, de az nem lett kirobbanó siker, mert nagyon drága volt.

A DeepCool különleges tápegysége, a GamerStorm Liquid Cooled Power Supply a CES alkalmával mutatkozott be, különlegessége pedig az, hogy a hátoldalán található szabványos fittingeken keresztül egyedi folyadékhűtő rendszerbe köthetjük, hisz melegedő komponenseit folyadékhűtő blokk fedi. Ez elsőre sokak számára lehet meglepő, méghozzá két okból. Egyrészt a tápegység környékén a többség nem szívesen látna folyadékhűtő blokkot az esetleges hűtőközeg-szivárgás okozta veszély miatt. Másrészt a tápegység esetében – ha az adott rendszer igényeihez méretezik – túlzott melegedésből fakadó problémára nem igazán kell számítani, így a folyadékhűtő blokk jelenléte nem biztos, hogy indokolt, főleg, hogy a felsőkategóriás tápegységek elég halk hűtést kapnak már alapból is.

A DeepCool illetékesei a fentiek ellenére is bíznak a termék sikerében, így a CES alkalmával bemutattak egy 650 wattos modellt, amely a GamerStorm Liquid Cooled Power Supply sorozatot erősíti, kiváló hatásfoka miatt pedig 80Plus GOLD minősítést is kapott. A gyártó az információk szerint még dolgozik a tápegység házának kialakításán, sőt, olyan lehetőség is felmerült, hogy passzívan és folyadékhűtéssel egyaránt működő tápegységként dobják piacra a sorozat tagjait. Utóbbi furán hangzik, de jól mutatja, mennyire képlékeny még a téma. Az viszont biztos, hogy az újdonságok teljesen moduláris felépítéssel érkeznek, már ami a tápkábelek elrendezését illeti.

A jelenlegi információk alapján a folyadékhűtéses tápegységek között egy 650 wattos és egy 750 wattos példány kaphat helyet, a család megjelenésére pedig nagyjából 5 hónap múlva számíthatunk. Ez azt jelenti, hogy a Computex 2016 alkalmával újabb információk érkezhetnek a különleges termékekről. A DeepCool 3 év jótállással tervezi piacra dobni őket, árakról azonban még nem esett szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward