Fizikai QWERTY gombsoros mobil készülhet 5G támogatással

Az Astro Slide 5G Transformer kiválóan használható lenne munkára, de vajon van még igény 2020-ban az integrált klaviatúrára?

Fizikai QWERTY gombsoros mobil készülhet 5G támogatással

Nagyon régen láttunk már olyan új okostelefont, ami QWERTY billentyűzettel rendelkezett, az pedig, hogy ezt szétcsúsztatós formában valósítsa meg valaki, tényleg szinte példátlan volt az elmúlt 5 évben. Most azonban a Planet Computers elindított egy Indiegogo projektet egy ilyen mobil megvalósítására.

Galéria megnyitása

A Planet Computers sok izgalmas megoldással próbálkozott már az elmúlt években, de olyan terméket eddig nem igazán sikerült összehoznia, ami kereskedelmi forgalomba kerülve széles tömegeket ért volna el. Most viszont a vállalat a jelek szerint tényleg komolyan gondolja, hogy megvalósítja az Astro Slide 5G Transformer névre hallgató okostelefont, ami szinte minden szempontból korrekt konfigurációnak ígérkezik. Nem csoda, hogy az Indiegogo keretében kitűzött célt máris bőven sikerült teljesíteni, de még több mint 30 nap van a kampány végéig.

Galéria megnyitása

A készülék egy 6,53 hüvelykes megjelenítőt kaphat 2340 x 1080 képpontos felbontással. De itt nem ez a lényeg, hanem a szétcsúsztatást követően előkerülő gombsor. A QWERTY billentyűzetről azt lehet tudni, hogy határozott nyomásponttal rendelkezik majd, és még világítást is kapni fog, hogy sötétben is minden gond nélkül, magabiztosan lehessen rajta gépelni.

A tervek szerint a cég készíteni fog magyar billentyűkiosztást is, és mivel itt van világítása a gomboknak, ezt matricázással nem lehet megoldani.

Galéria megnyitása

Az Android 10 fut majd a szerkezeten, de elvileg Linux kompatibilitást is ígér dual-boot kialakítással, szóval ezen a fronton még lehetne érdekességek.

A készülék egy 48 megapixeles főkamerát vonultat majd fel, és támogatni fogja a 4K Ultra HD videózást. Az előlapon található képalkotó pedig 5 MPixeles felvételek készítését teszi lehetővé Full HD minőségű videózással.

Galéria megnyitása

A MediaTek Dimensity 1000 rendszerchipet kaphatja alapjául az okostelefon, amit a tervezők már csúcskategóriás készülékek számára alkotta meg. És nem utolsó sorban ez rendelkezik 5G hálózati modemmel is. Az Astro Slide 5G Transformer képes lesz akár 4,7 Gbps-os le- és 2,5 Gbps-os feltöltési sebességet nyújtani az 5G révén, és egyébként rendelkezik 4G LTE modemmel, Wi-Fi 6 támogatással, Bluetooth 5.1 modullal és NFC chippel is egyebek mellett. A tárhely itt 128 GB-os méretet ölthet, a rendszernek pedig 6 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia.

Persze a kecses kivitelezést ilyen eszköznél el kell felejteni, jelen állás szerint a kész termék 300 gramm körüli tömeggel rendelkezhet, és 164 x 76,6 x 15 milliméteres lehet a háza. Elvileg kettő C-típusú USB-vel is lett itt számolni, és még így is marad a hely a 3,5 milliméteres Jack aljzat számára. A készülék 4000 milliamperórás akkut kaphat gyorstöltéssel és vezeték nélküli töltési lehetőséggel egyaránt.

Galéria megnyitása

A különleges szerkezet elvileg 820 euróba kerül majd, de persze a korai támogatók olcsóbban juthatnak hozzá. Az Early Bird konstrukcióval 491 euróért lehet beszerezni, az első 500 érdeklődő 573 euróért juthat hozzá, és vannak csomagok is. Ha valaki kettőt rendel, 1000 eurós árat kell fizetni, öt darab vásárlása esetén pedig 2340 euró a csomag, szóval kevesebb mint 470 eurót kóstál darabja.

A Planet Computers a megvalósításhoz mindössze 180 ezer eurós célt tűzött ki, és már most több mint 620 ezer euró gyűlt rá össze 1150 főt meghaladó támogatói tábortól, szóval nagyon úgy fest, hogy akár még ténylegesen el is készülhet a termék. Nagyon messze van még a kampány vége, érdekes lesz látni, hogy mennyi támogatás jön össze. Az Astro Slide 5G Transformer persze valószínűleg nem lesz igazán tömegtermék, de izgalmas színfolt lehet az egy kaptafára készülő okostelefonok világában, és az ilyet mindig örömmel látjuk. De jelen állás szerint csak 2021 márciusára készülhet el a gép, ha minden a Planet Computers tervei szerint alakul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap