Filmet forgatnak 8K-ban, Samsung mobilokkal

Dél-Koreában, ismert szereplőkkel és rendezővel forog majd az a film, amit Galaxy mobilokkal fognak felvenni, és QLED tévén lehet majd megtekinteni.

Filmet forgatnak 8K-ban, Samsung mobilokkal

A Samsung Electronics bejelentette, hogy egy olyan film készül 8K Ultra HD minőségben, aminek a jeleneteit a vállalat okostelefonjaival rögzítik. És itt most kizárólag Galaxy készülékek lesznek használatba véve, nem arról van szó, hogy egy-egy néhány perces jelenethez felhasználják a készülékeket.

Már vannak a boltokban 8K UHD televíziók, viszont tartalom ezekre nem igazán áll rendelkezésre natív képfelbontással. A készülékek a Full HD és a 4K Ultra HD minőségű anyagoknak a feljavításával próbálnak jobb képet biztosítani a nézőknek, felhasználva mindenféle gépi tanulásos eljárást.

A Samsung az egyik legnagyobb 8K televízió gyártó jelenleg, és érdekes módon a Samsung az is, aki a legtöbb olyan „kamerát” adja el, ami képes 8K videókat megörökíteni. És ez inspirálta a céget abban, hogy mi lenne, ha saját eszközeivel oldaná meg a 8K Ultra HD szórakoztatást.

Galéria megnyitása

A vállalat megállapodott Kim Jee-woon rendezővel, hogy készíteni fognak egy olyan filmet, ami teljes egészében 8K felbontáson lesz rögzítve, és kizárólag a Samsung kereskedelmi forgalomban is megkapható okostelefonjait alkalmazzák majd a jeleneket rögzítésére. A Galaxy S20 és Galaxy Note20 széria tagjai kerülnek majd elő a forgatáson, ahol a filmeseknek nem lesz majd egyszerű feladata megoldani a jelenetek rögzítését a fix gyújtótávolságú optikával ellátott egységekkel. Ezek az eszközök csak 24 FPS-re képesek 8K mellett, de ez nem jelent gondot, hiszen a filmezéshez ez éppen ideális.

A film „Untact” címmel fog megjelenni, és olyan színészek játszanak majd benne a főszerepben, mint Kim Ju-hun és Kim Go-eun. Ju-hun hazájában több mint egy tucat filmben szerepelt, és több sorozata is futott Dél-Koreában, szóval egyáltalán nem ismeretlen, Go-eun pedig jelentős díjat is nyert már alakításai révén, és szintén felbukkant a televízióban is a filmvászon mellett, egyre több sorozatban vállal szerepet.

Galéria megnyitása
Kim Ju-hun, Kim Go-eun és Kim Jee-woon

A Samsung a dél-koreai közönségnek szánja a filmet elsősorban. Limitált nézőszámú vetítéseket fog szervezni, hogy megmutassa a művet az érdeklődőknek, és kettő „mozit” alakít ki erre a célra Szöulban. A filmvászon szerepét pedig itt nem egy klasszikus megoldás tölti majd be, hanem a vállalat egyik csúcskategóriás 8K QLED technológiás televíziója, ami hihetetlen részletgazdagság mellett, natív felbontásában adja majd vissza a film minden pillanatát.

Galéria megnyitása

A felvétel idővel elérhető lesz majd a YouTube-on keresztül is, így akár otthon is megnézheti a videót teljes valójában az, aki rendelkezik 8K Ultra HD felbontású televízióval. Persze azt hozzá kell tenni, hogy a YouTube minden bizonnyal nem az eredeti minőség megtartása mellett fogja visszaadni a film képi világát, de a 8K felbontásról gondoskodik majd.

Amennyiben a vállalat dél-koreai kezdeményezése sikeres lesz, nem lenne meglepő, ha a Samsung újabb filmes projektekbe fogna, hogy ezek révén is népszerűsítse a felsőkategóriás termékeit, a különböző megoldásokban rejlő lehetőségeket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap