Feltűnt a Core i7-6950X az Intel weboldalán

A Management Engine változásait taglaló leírás egy kicsit beszédesebbre sikerült, így kiderült egy s más az érkező csúcsprocesszorral kapcsolatban.

Feltűnt a Core i7-6950X az Intel weboldalán

Az Intel hivatalos weboldalán egy érdekes információ jelent meg az elmúlt hétvége folyamán. A terméktámogatási lapon, a Management Engine változásait taglaló leírásban feltűnt a vállalat következő generációs csúcsprocesszora, a Core i7-6950X modell, amelynek két főbb paramétere is napvilágot látott. A leírás szerint az újdonság 25 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral érkezik, maximális órajele pedig 3,5 GHz lesz – ez minden bizonnyal a Turbo Boost órajel értéke.

Az új modell a Core i7-6800-as és a Core i7-6900-as család tagjaival együtt az Intel következő generációs CPU kínálatát erősíti. Ezek a központi egységek a 14 nm-es csíkszélességgel készülő Broadwell-E lapkára támaszkodnak, modelltől függően pedig hat, nyolc vagy tíz processzormaggal rendelkezhetnek. A termékek LGA-2011v3 tokozással érkeznek, így a már forgalomban lévő X99 Express alaplapokkal mindenképpen kompatibilisek lesznek, ha a legfrissebb BIOS-t használjuk.

A fentebb említett szivárgásból az sajnos nem derül ki, hogy a Core i7-6950X tényleg tíz processzormaggal érkezik-e, de ha igen, akkor a kliens piac első tízmagos asztali processzorát köszönhetjük majd a személyében. Árazást tekintve könnyedén elképzelhető, hogy a 999 dolláros „lélektani” határt is átlépi az újdonság, természetesen felfelé. A 999 dolláros szintet a nyolcmagos Core i7-6900K veheti célba, alatta pedig a hatmagos Core i7-6850K és a Core i7-6800K helyezkedhet el, méghozzá sorrendben 600 és 400 dolláros árral.

A HEDT szegmensbe szánt Broadwell-E processzorok az év második negyedévében kerülhetnek a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward