Feltűnt a 3DMark adatbázisában egy újabb Intel Tiger Lake processzor

A mérések egy mérnöki tesztpéldány használatával történtek, így a kereskedelmi forgalomba kerülő modellek teljesítménye ettől eltérő lehet.

Feltűnt a 3DMark adatbázisában egy újabb Intel Tiger Lake processzor

Az Intel Tiger Lake processzorcsaládja, amelynek tagjai az előd Ice Lake-hez hasonlóan elsősorban a mobil konfigurációkat veszik célba, elvileg idén érkezhetnek meg a piacra, noha korábban még 2021-re vártuk őket. Az újdonságok valamikor az év második felében rajtolhatnak el, amennyiben pontosan az információk, processzormagjaik mellé pedig már az Intel új, Xe architektúrája köré épülő iGPU kerülhet, amitől sokat vár a gyártó és a piac is.

Galéria megnyitásaA napokban fel is bukkant egy Core i7-1185G7 jelölésű modell a 3DMark adatbázisában, így néhány teszteredmény is rendelkezésre áll vele kapcsolatban, ám ezeket egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni, hiszen az alany egy mérnöki tesztpéldány volt, amelynél az órajelek még jó eséllyel nem véglegesek, így a teljesítmény is változhat. A négy maggal rendelkező processzor 10 nm-es csíkszélességgel készül és már az új, Willow Cove névre keresztelt CPU architektúrát használhatja.

A tesztben szereplő modell 3 GHz-es magórajelen ketyegett, ami az Ice Lake sorozat azonos szintű tagjához képest mindenképpen előrelépés, ám ez még nem feltétlenül a végleges adat. A boost órajelről nem érkezett információ, az viszont biztos, hogy a négy maggal és nyolc szállal rendelkező processzor egy Intel Xe sorozatú, 96 EU-val ellátott iGPU-t kapott. A pletykák szerint ez egy 28 W-os TDP kerettel rendelkező processzor, ami a számozás alapján nem igazán tűnik valószínűnek, ha a korábbi nevezéktanból indulunk ki, idővel azonban mindenképpen kiderül, mi a pontos adat.

A 3DMark Time Spy teszt alapján az látszik, hogy a processzor pontszám 2922 lett, ami picit lehangoló eredménynek tűnik, az iGPU teszt azonban már szebb képet fest, hiszen az új processzor 1296 ponttal zárt. Utóbbi tesztben az AMD RYZEN 4000-es APU sorozatának 15 W-os csúcsmodellje, a RYZEN 7 4800U csak 1227 pontot ért el, azaz az Intel Tiger Lake-U modell 5-6%-os előnyt tudott felmutatni.

Ez persze csak egyetlen teszt, ráadásul a szóban forgó processzor még csak egy mérnöki tesztpéldány, így a végső konklúziót még nem érdemes levonni, mindenesetre az Xe alapú iGPU teljesítménye már így is ígéretesnek tűnik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap