Feltörték egy iskola komputerét

Két New Jersey-i diákot azzal vádol a rendőrség, hogy feltörték az iskolájuk számítógépes rendszerét és megváltoztatták a jegyeiket.

Feltörték egy iskola komputerét

Két New Jersey-i diákot azzal vádol a rendőrség, hogy feltörték az iskolájuk számítógépes rendszerét és megváltoztatták a jegyeiket.

A hatóságok azután vádolták meg a 18 éves Jonathan To-t és fiatalkorú társát a bűntettel, hogy egy rutin ellenőrzés során rájöttek, hogy a számítógépben és az iskolai naplókban rögzített jegyek eltérőek. Jonathant akár 10 év börtönbüntetésre is ítélhetik emiatt. Az Associated Press, amerikai hírügynökség, valamint a helyi újságok értesülései szerint a fiú állítólagos társa, akinek fiatal korára való tekintettel nem hozták nyilvánosságra a nevét,  a 21. életévének betöltéséig őrizetben maradhat.

A történet az 1983-ban készült Háborús Játékok című filmre emlékeztet, amelyben David Lightman, akit egyébként Matthew Broderick alakított, betört az iskola számítógépébe, hogy átírja a siralmas biológia jegyeit. Az iskolai csínyből végül FBI ügy lett, mivel David véletlenül az Amerikai Egyesült Államok azon titkos rendszerébe lép be, amely a nukleáris fegyverek felhasználását irányítja.

Ilyesmiről természetes szó sem volt a New Jersey-i ügy során. A bűntettet elkövető fiúk nem nyilatkoztak a történtekről. A vád ellenük mindössze annyi, hogy megváltoztatták öt diák 2005/2006-os tanévben megszerzett jegyeit.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward