Feltámad a Telltale Games

Megvásárolták a stúdió maradékát, a tulajdonosok hisznek a kalandjátékok jövőjében.

Feltámad a Telltale Games

Hónapokkal azután, hogy hivatalosan is bezárt a Telltale Games, most arról számolhatunk be, hogy hamarosan feltámad... és reméljük nem úgy, mint egy zombi! A Telltale megmaradt termékeit és szellemi tulajdonait ugyanis megvásárolta egy LCG Entertainment nevű cég, aminek a vezetői Jamie Ottilie és Brian Waddle. Az előbbi úriember eddig leginkább a mobilos játékok területén mozgott, míg az utóbbi a Havok játékmotor marketingese volt.

Ottilie elmondta, hogy a Telltale egykori alkalmazottjainak egy részét szabadúszóként foglalkoztatnák tovább, majd potenciálisan később ajánlanának nekik teljes állást. Az új vezetés célja egyébként is az, hogy a következő hat hónapban megtartsa viszonylag kicsinek a csapatot, és a jövőben se fusson bele a Telltale korábbi vezetőségének hibáiba, melyek közül az egyik az volt, hogy túl nagyra nőtt a stúdió, valamint a méretgazdaságosság sem volt rendben. Ennek megfelelően a Malibuban felállított központjukban leginkább a techhológián, az eszközökön és a játékdizájnon fognak dolgozni, és számos dologra külsős, szerződéses partnereket kérnek majd fel (például animáció és motion capture).

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy milyen jogok és licencek kerültek az LCG-hez. Az biztos, hogy az eddig megjelent címek közül a The Wolf Among Us és a Batman epizódjait tovább árulhatják majd, meg persze a Telltale saját, eredeti címeit. A Game of Thrones, a Borderlands, a Guardians of the Galaxy és a Minecraft licencekről egyelőre nem esett szó, az viszont biztos, hogy az el nem készült Stranger Things-játék licence visszaszállt a Netflixhez, a The Walking Dead pedig ugyebár a Skyboundhoz került. A vezetőség csak annyit mondott, hogy próbálnak megegyezni bizonyos licencek esetében a jelenlegi tulajdonosokkal.

Ottilie elmondta, hogy azért döntött a Telltale maradékának megvásárlása mellett, mert még mindig hisz abban, hogy a kalandjátékoknak van helye a piacon, és szükség van kifejezetten történetorientált játékokra. Elmondása szerint a tárgyalások nagyon nehezek voltak, és már hat hónapja tartanak. A pénzügyi támogatók között ott van több iparági figura is: Chris Kingsley (Rebellion), Lyle Hall (Heavy Iron Studios) és Tobias Sjögren (korábban Starbreeze). A jogokat egyébként egy olyan cégtől vásárolták meg, amit a Telltale hitelezői bíztak meg az értékesítéssel.

Ottilie a jövővel kapcsolatban túl sok részletbe nem ment bele. Mint elmondta, könnyen lehet, hogy bizonyos sorozataikat folytatni fogják, mert nagyon sok ötletük van erre. Az is biztos, hogy az epizodikus modellt is megtartják, de módosítanak rajta némileg: "Ez már egy más világ a médiafogyasztás szempontjából. Meg kell néznünk, hogy szeretik az ilyen jellegű tartalmakat fogyasztani az emberek. Én például szeretek leülni, és egyben megnézni egy egész sorozatot".

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap