Feltámad a MicroProse

Fiatalkorunk egyik kedvenc kiadója visszatér.

Feltámad a MicroProse

A MicroProse neve valószínűleg mindenki számára ismerős, akik nem tegnap kezdtek el foglalkozni a videojátékokkal. A kiadó-fejlesztő vállalkozást 1982-ben alapította Sid Meier és Bill Stealey, és olyan játékok fűződtek a nevükhöz, mint az X-COM és a Civilization, meg persze egy rakás autós anyag. 

Sajnos azonban 1993-ra a vállalat elvesztette a legtöbb angliai fejlesztőjét, majd megvásárolta a Spectrum Holobytes. Ezt követően döntött úgy Sid Meier és Brian Reynolds, hogy elhagyja a csapatot, és megalapítja a Firaxis Gamest. Innen a MicroProse állandó lejtőre került, és miután többen próbálták megvásárolni sikertelenül, végül a Hasbo Interactive szárnyai alá kerültek.

A stúdiók még ezután is folyamatosan zártak be, majd 2001-ben eljutott odáig a dolog, hogy a MicroProse megszűnt létezni önálló kiadóként, és az összes szellemi termékkel kapcsolatos jogot megvette az Infogrames.

Ezt követően aztán aztán tovább vándoroltak a jogok, ezúttal az Atarihoz, ami 2007-ben megpróbálta feltámasztani a márkát, kevés sikerrel, és miután éveken keresztül ismét nem történt sok minden, végül 2018-ban a Bohemia Interactive egykori munkatársa, David Lagattie vette meg a MicroProse szellemi tulajdonait és a nevet.

És most be is jelentették, hogy két új háborús játékot fognak kiadni a Drakeling Labs nevű fejlesztőcsapattól: az egyik az Operation Harsh Doorstop, a másik pedig a Warfare 1944.

Az Operation Harsh Doorstop kompetitív többjátékos FPS, ami a készítők egy ingyenes, közösségi projektként írnak le, amiben nem lesznek sem mikrotranzakciók, sem letölthető tartalmak, sem pedig lootboxos mechanizmusok. A helyszínt tekintve Afganisztánban járunk, egy kitalált konfliktus közepén a szovjetek és a NATO között.

A Warfare 1944 szintén egy háborús anyag, ami július 7-én kerül be a Steam korai hozzáféréses rendszerébe. Itt nagy, tág terekre számíthatunk, és nagyon fontos lesz a csapatmunka és a taktika. A készítők azt mondják, hogy a realizmusra törekednek, így "akár már egy golyó is halálos lehet".

A játék része lesz egy robosztus "közelségi kommunikációs rendszer", ami lehetővé teszi, hogy mikrofon segítségével beszélgessünk a közelünkben található barátságos katonákkal. Ezen kívül ígérnek még egy rakás fegyvert és felszerelést, ami segít majd nekünk a kaotikus harci helyzetek túlélésében.

De itt még nincs vége, a MicroProse további játékokat ígér: jön egy tengeri ütközeteket bemutató anyag Sea Power néven, egy stratégiai játék Task Force Admiral néven, és egy taktikai játék Second Front néven.

Ezzel a feltámadt MicroProse neve alatt már öt játék készül, és mindegyik valamilyen módon a háborús témát dolgozza fel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap