Felsőkategóriás Acer projektor házimozi-szoba építéséhez

A K650i egy felsőkategóriás projektor, amely a 3D Full HD tartalmakkal is képes megbirkózni, rendelkezik médialejátszóval és óriási képátlójú képet tud kivetíteni.

Felsőkategóriás Acer projektor házimozi-szoba építéséhez

Az Acer egy új, LED alapú projektort mutatott be, amely 1080p-s felbontással dolgozik és a felsőkategóriát veszi célba. A K650i jelzést viselő projektor kiválóan alkalmazható házimozi-rendszer alapjaként, ráadásul a mobileszközöket is fogadja, sőt, akár még kültéri használatára is van mód, hála a magas fényerősségnek.

A DLP RGB LED alapokon nyugvó újdonság natív és maximális felbontása egyaránt 1920 x 1080 pixel, így a képarány 16:9-es értéket képvisel, de 4:3-as opció is van. A fényerősség 1400 ANSI Lumen (ECo módban csak 1120 ANSI Lumen), a kontrasztarány pedig 100 000:1 értéket képvisel, képfrissítési ráta terén azonban 24 Hz-től egészen 120 Hz-ig lehet elmerészkedni. Az 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes projektor az NTSC színteret 100%-ban lefedi és a 3D-s tartalmaktól sem esik kétségbe. A minőségi képi megjelenítésről, illetve a remek színekről a ColorPurity+, a ColorBoost 3D és a ColorSafe technológiák gondoskodnak, a környező fényviszonyokhoz pedig a LumiSense+ technológia segítségével igazodik a projektor, képkockáról képkockára. A kontraszt fokozását a DynamicBlack technológia végzi, ugyancsak kockáról kockára, a fekete árnyalatok optimalizálását pedig az izzó fényerejének szabályozásával oldja meg.

A LED alapú fényforrás az ExtremeEco technológia segítségével nagyjából 30 000 üzemórás élettartamot kínál – ez normál üzemmódban 20 000 óra lesz –, ami kellően hosszú. A projektor üzemeltetését nagyban megkönnyíti, hogy kikapcsolás előtt nincs szükség extra hűtésre. A rendszer 2x-es digitális zoommal dolgozik, minimális vetítési távolsága pedig 1 méter, míg a maximális 7,4 méter. A termék minimum 1041,4 milliméteres képátlójú kép kivetítésére képes, de ez akár 7,62 méterre is növelhető – azaz a 41” és 300” közötti képátló-tartományban dolgozik.. A függőleges és vízszintes trapézkorrekció -30 és +30 fok között állítható, a fókusz pedig manuálisan szabályozható.

A mozi szintű vizuális élményt nyújtó projektor két darab 5 wattos beépített hangszórót kapott, amelyekhez DTS támogatás is jár. A vezetékes eszközöket hátul egy D-Sub videó bemenet, egy HDMI MHL videó bemenet, valamint egy audió bemenet és egy audió kimenet várja. A ház alján egy külön rekeszben van még egy további HDMI MHL port is, ami a külön megvásárolható Acer MWA3 HDMI Wifi Dongle és Acer WirelessCAST adapter számára készült.. Ezeken felül egy USB 2.0-s port, egy Micro-B típusú USB port, microSD memóriakártya-olvasó és RS232-es csatoló is a kínálat részét képezi. A vezeték nélküli eszközöket WiFi és Bluetooth támogatással szolgálhatja ki a projektor: Bluetooth 3.0-s támogatás alapból jár, a WiFi támogatáshoz azonban külön kiegészítő megvásárlására van szükség. Extra, hogy 4 GB-nyi fedélzeti tárhelyet is kapunk, valamint beépített multimédia-lejátszóval is rendelkezik a projektor, ami az alábbi fájlformátumokkal kompatibilis:

•Videók: H.264, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, VC-1, XviD;

•Audió tartalmak: AAC, MP1, MP2, MP3, PCM, WAV, WMA;

•Képek: BMP, JPEG.

Fontos még megemlíteni, hogy ECO módban 25 dB(A), normál módban pedig 29 dB(A) zajszintre kell felkészülni, a fogyasztás pedig sorrendben 80 és 125 watt. A 2,4 kilogrammos újdonság 355 milliméter széles, 235 milliméter mély és 63 milliméter magas.

A két év jótállással és hordtáskával forgalomba kerülő Acer K650i már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 374 990 forint

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward