Felpörgeti az Indiai iPhone gyártást a Foxconn

Egy milliárd dollárt fektetnek a bővítésbe, amivel két problémát hárítanak el egyszerre.

Felpörgeti az Indiai iPhone gyártást a Foxconn

Az Apple először még nem a Foxconnra támaszkodva kezdett iPhone-okat előállíttatni Indiában, és csak olcsóbb eszközöknek a gyártása történt ott, ma viszont már más a helyzet. Már a vállalat elsőszámú partnere, a Foxconn is készít Indiában iPhone-okat, és a jelek szerint a jövőben még nagyobb kapacitással teszi majd ezt.

Ágazati források szerint arra készül a Foxconn, hogy nem kevesebb mint 1 milliárd dollárt invesztáljon ebbe a területbe. A vállalat az információk szerint egy meglévő gyárat fog bővíteni. A Sriperumbudurban található létesítményt nem túl gyorsan, három év leforgása alatt szeretné a Foxconn úgy kibővítettni, hogy az iPhone-ok gyártása nagyobb lendülettel mehessen.

Galéria megnyitása

A Reuters révén napvilágot látott hír szerint a bővítés révén nagyjából hatezer új munkahely jön majd létre Indiában, amit minden bizonnyal a kormány is örömmel fogad majd. Az Apple és Foxconn ezzel két legyet üt egy csapásra, mert az indiai kormány örömmel nézi, ha az elektronikai termékeknek a gyártása egyre nagyobb méretet ölt az országban, és így a készülékek olcsóbbak lehetnek, mert az importtal érkező megoldásokra extra terhek rakódnak.

Külön programok vannak arra Indiában, melyek a gazdaság serkentését szolgálják. És azok a termékek pedig, amik külföldről érkeznek az országba, plusz adóterheket kapnak. Szóval azzal, hogy a gyártást fejleszti Indiában, a későbbiekben esetlegesen megnövekedő értékesítésnek is kedvezhet.

Az Apple már korábban kérte a Foxconnt, hogy a Kínán kívüli termelést erősítse a lehetőségeihez mérten. És itt fontos a megfogalmazás. Az Egyesült Államok vezetése ugyanis a Kínában készülő különböző termékeket folyamatosan próbálja a kereskedelmi háború keretében nehezebb helyzetbe hozni, és ez például az iPhone-ok számára is kedvezőtlen.

Napjainkban már számos iPhone modellnek az előállítása történik Indiában, elsősorban az ottani kereslet kielégítésére, de persze adott esetben exportra is. És amennyiben a Foxconn valóban végrehajtja a tervezett bővítést, úgy az azt jelentheti, hogy egyre jelentősebb szerepet vállalhat majd India a globális iPhone előállításból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap