Felpörgeti a Switch gyártását a Nintendo

Hatalmas a kereslet a kis konzol iránt a járvány kezdete óta.

Felpörgeti a Switch gyártását a Nintendo

A Nintendo arra készül, hogy megemelje a Switch konzol gyártási számait, ugyanis az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a kereslet a konzol iránt, ami ahhoz vezetett, hogy az üzletekben alig lehet fellelni a masinát. Néhányan emiatt trükközni kezdtek, az árak elszaladtak, és általánosan tarthatatlanná vált a helyzet.

A Nintendo február óta küszködik ezekkel a gondokkal, amikoris az első komolyabb szigorítások életbe léptek Kínában, ami jelentősen befolyásolta a gyártási kapacitásokat. Mindezt csak tetézte, hogy márciusban megjelent az Animal Crossing: New Horizons nevű játék, ami elképesztően népszerűvé vált, és rengetegen vásároltak volna konzolt hozzá.

Végül aztán a korlátozások elérték Európát és a teljes nyugati világot, aminek következtében emberek milliói kerestek új szórakozási formákat, és ruháztak volna be egy Switch konzolra, így nem csoda, hogy folyamatosan kiürültek a készletek.

Eközben nagyon érdekes jelenségek kezdtek kialakulni. Az Egyesült Királyságban például leleményes úriemberek botokat készítettek arra, hogy automatikusan megvásárolják a Switch konzolokat, ha azok megjelennek egy-egy online áruházban. Az így elhappolt gépeket ezt követően aztán jóval magasabb áron értékesítették tovább, nem ritkán az eredeti ár duplájáért.

A Bird Bot névre hallgató programot egy srác készítette először viccből, majd egy ismerősével rájöttek, hogy akár pénzt is lehetne csinálni a segítségével. Később a botot szabadon elérhetővé tették bárki számára, így nagyon sokan kezdtek el lecsapni a segítségével a Switch-készletekre. 

A helyzet tehát senkinek nem ideális. A Nikkei beszámolója szerint a Nintendo úgy döntött, hogy legalább 10%-kal megemeli a 2020-ban legyártott konzolok számát a 2019-es 20 millió géphez képest.

A lap úgy értesült, hogy a Nintendo már értesítette a beszállítókat és bérgyártókat a júniusig megemelt kapacitással kellene dolgozniuk. Néhány beszállítótól akár 50%-kal több alkatrészt is rendelni fog a Nintendo ebben az időszakban, alaposan felülírva az eredeti rendelési terveket.

A Nintendo abban reménykedik, hogy a beszállítók és gyártók gyorsan képesek lesznek reagálni a megváltozott igényekre, azonban azt a cég is elismeri, hogy nem egyszerű a helyzet. "Néhány alkatrészhez továbbra is bizonytalan a hozzáférés, így végső soron nem tudjuk pontosan előre jelezni, hogy mennyi Switch konzolt tudunk leszállítani a következő időszakban".

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap