Felkerült Steamre a Black Mesa

Nagy megtiszteltetés az alkotóknak, hogy Half-Life remake-jüket a Valve áldásával megjelentethetik Steamen

Felkerült Steamre a Black Mesa

A rajongók által készített remek Half-Life remake, a Black Mesa egyike volt annak a tíz játéknak, melyek legelőször bekerültek a Steam Greenlight programjába. A játék a Valve jóváhagyásával most végre megjelenhet Steamen. Az alkotók számára nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a Half-Life alkotói nemcsak elismerték teljesítményüket, hanem lehetővé tették azt is, hogy játékuk kereskedelmi forgalomba kerüljön.

"A Black Mesa megkapta a lehetőséget, hogy Steamen árulhassuk!" - újságolta örömmel az egyik fejlesztő a Steam Community oldalon. "Olyan hihetetlen megtiszteltetés ez, amire sosem számítottunk..."

"Fejlesztés közben sosem a pénz lebegett a szemünk előtt. Csapatunk átlagos, keményen dolgozó emberekből áll, és egyikünk sem azért csatlakozott, hogy pénzt keressen. Számunkra a Black Mesa szerelemgyerek. Úgy gondoljuk, hogy ez a filozófia nagyon nagy részben hozzájárult a játék minőségéhez és hangulatához."

A fejlesztők elmondták, hogy a döntés, hogy pénzért árulják a Black Mesát azért született, mert szeretnék, hogy a játék a lehető legjobb legyen, és ehhez teljes hozzáférés kell a Source motorhoz, amihez viszont nem árt egy kis anyagi segítség. Ez azonban nem jelenti az ingyenes verzió végét, a játékosok továbbra is élvezhetik ezt a tavaly ősszel megjelent változatot, és ha Black Mesa megjelenik Steamen, kijön egy továbbfejlesztett újabb ingyenes verzió is.

A fizetős Black Mesa tartalmaz majd néhány extrát, ezekről egyelőre még nem jelentették be, hogy mik lesznek. "A Steames Black Mesa megvásárlása legfőképp csapatunk és erőfeszítéseink támogatásáról szól" - írták a fejlesztők. "A Steames verzióban azonban lesznek olyan részek, amelyek egyszerűen nem lehetnek benne az ingyenesben. Nagyon oda fogunk figyelni a visszajelzésekre, és valódi beleszólásotok lesz abba, hogy milyen legyen a végeredmény."

Egy bónusz tartalomról már lehet tudni: a Xen bolygó a végső pályák egyike lesz. Ez a terület, ami sokak szerint a Half-Life leggyengébb része volt, eredetileg kimaradt a Black Mesából. A fejlesztők tervei között szerepel, hogy javítanak a Xenen, de mivel sok munkájuk van az új verzióval, a munka még sokáig elhúzódhat.

"Őszintén szólva a Xen még mindig nagyon messze van. Az elmúlt év során rengeteg időt töltöttünk az új motorra portolással és a több száz hiba kijavításával. A motorcserén nem azért dolgozunk, mert kereskedelmi forgalomba fog kerülni a játék, hanem mert ez szükséges jövőbeli terveinkhez és ahhoz, hogy a Black Mesa felkerülhessen Steamre."

A játékról szóló részletes elemzésünket itt olvashatjátok.

Kapcsolódó cikkeinket pedig itt találjátok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward