Félig passzívan működik az új Arctic Cooling CPU hűtő

Az újdonság AMD és Intel processzorokhoz egyaránt elérhető, sőt, készül belőle egy 24/7 üzemre tervezett változat is, ami Intel platformokkal kompatibilis.

Félig passzívan működik az új Arctic Cooling CPU hűtő

Az Arctic Cooling új processzorhűtőket mutatott be, amelyek torony formátum köré épülnek, legfontosabb extrájuk pedig az, hogy képesek akár passzív üzemmódban is működni, ha a processzorterhelés szintje ezt lehetővé teszi.

Freezer i32 és Freezer a32

A Freezer 32-es sorozatú megoldások az említett passzív módot extra kiegészítő nélkül, egy speciális 120 milliméteres átmérőjű ventilátorral érik el: amennyiben az adott alaplap felől érkező PWM jel szintje elér egy bizonyos határértéket, a ventilátor leáll, így alacsony rendszerterhelés alkalmával teljesen hangtalanul üzemelhet a processzorhűtő. A gyártó azt nem árulta el, hogy a PWM jelszintnek pontosan milyen értéket kell elérnie a ventilátor leállásához, de a sajtóközlemény alapján úgy tűnik, ez az érték 40% környékén helyezkedhet el, hisz a vállalat szakemberei szerint ennél a szintnél lejjebb nem tud menni az alaplapok többsége, így a ventilátorok alacsony terhelés alkalmával feleslegesen zajonganak, hisz foroghatnának lassabban is.

Az új ventilátor kábele természetesen a szokásos négytűs aljzathoz csatlakozik, semmiféle extra hardver bevetését nem követeli meg. A ventilátor a PWM támogatás jóvoltából 0 é 1350 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül működik, zajszintje pedig 0,3 Sone. A speciális motorvezérlővel ellátott termék FDB csapágyazással érkezik.

Freezer i32 és Freezer a32

A ventilátor a hűtőtömbbel együtt egy 123 milliméter széles, 95 milliméter mély és 150 milliméter magas processzorhűtőt alkot, ami 651 grammot nyom a mérlegen. Az adott processzor által termelt hőt négy darab hőcső juttatja el az alumínium lamellákhoz, a talpazaton keresztülfutó hőcsövek pedig közvetlenül érintkeznek a processzor felületével. Az új processzorhűtő maximális hűtőteljesítménye 320 watt.

Freezer i32 CO (Coninous Operation)

A Freezer 32-es sorozatban összesen háromféle modell kap helyet. A Freezer i32 az Intel LGA-1150/1155/1156/1366/2011/2011-3-as processzorfoglalataival kompatibilis, míg a Freezer a32 az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+-os processzorfoglalataira passzol. Érkezik még egy speciális, Freezer i32 CO névre keresztelt példány is, amit 24/7 felhasználásra terveztek, így ennél a modellnél strapabíróbb, japán gyártmányú dupla golyóscsapágyazással rendelkezik a ventilátor. Utóbbi jobban ellenáll a pornak és a szélsőséges hőmérsékleteknek, élettartama pedig akár ötször hosszabb lehet, mint a hagyományos csapágyaknak. Ez a modell fekete forgórésszel ellátott ventilátort kapott és csak Intel processzorfoglalatra felszerelhető változatban érhető el, legalábbis jelenleg.

A Freezer i32-es és Freezer a32-es modellek 59,60 dolláros listaáron kaphatóak, míg a Freezer i32 CO esetében 71,92 dolláros listaárra kell felkészülni. Mindegyik újdonságra hat év garanciát vállal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward