Felbukkant az Instagram idővonalán az IGTV

Előzetesekkel próbálja népszerűsíteni a videós platformját a vállalat.

Felbukkant az Instagram idővonalán az IGTV

Az Instagram tavaly mutatatta be az IGTV platformot, ami a videózás jegyében született meg, és lehetőséget nyújt akár egészestét filmek megosztására is. Ez a szolgáltatás egy különálló alkalmazást kapott az Instagram égisze alatt, de a jelek szerint ezt kevesen használják, ezért a vállalat most új eszközhöz nyúl.

Ettől kezdve az Instagram már a normál applikáció idővonalán is népszerűsíteni fogja az IGTV-re feltöltött videókat. Méghozzá úgy oldja ezt meg, hogy előzetest fog mutatni az emberek idővonalán a program megnyitását követően. A valóban Instagramra szánt fotók és videók között fognak megjelenni a televíziós platformról származó anyagok. Az ilyen felvételek esetében ki lesz írva, hogy az IGTV-ről származnak, és szerencsére arról szó nincs, hogy ezeket reklámszerűen fűzné bele az idővonal folyamába a rendszer, csak azoknak a felhasználóknak a videói fognak megjelenni az embereknél, akiket követnek, véletlenszerű profiloktól származó anyagok nem köszönnek majd vissza.

Galéria megnyitása

Az IGTV-ről származó előzetesekből vezet majd út az Instagram TV saját applikációjához, akiknek pedig ez nincsen telepítve, azokat az érdeklődőket első körben az alkalmazásboltba fogja irányítani az Instagram, hogy telepítsék fel. A vállalat igyekezett elszeparálni a kettő platformot egymástól, de a jelek szerint nem tudott kellő népszerűségre önállóan szert tenni az IGTV, és ez vezetett a mostani lépéshez. Az IGTV egyébként a rajtját követően nem igazán kapott túl nagy reklámot az Instagram részéről, ami valószínűleg hozzájárult ahhoz, hogy a kezdeti érdeklődés hamar elült körülötte, ráadásul annak ellenére, hogy úgy lett beharangozva, hogy ez egy olyan videós felület lesz, ahol kifejezetten hosszú felvételekre lehet számítani, igazából a megjelenő tartalmak jelentős része legfeljebb néhány perces. És bár kétségtelenül vannak egészen minőségi videók, azért általánosságban elmondható, hogy nem nyújt kiemelkedőt. Nem tud magának érvényt szeretni a YouTube mellett.

Galéria megnyitása

A népszerűségi listákat messze elkerüli az IGTV applikációja az App Store és a Google Play Áruház esetében is, holott az Instagram rendre ott van az élbolyban, és sokszor az első helyen áll a kategóriáján belül. A Play Áruházban alig több mint 15 ezer értékelést kapott eddig, míg az iOS-hez tartozó App Store esetében az ezres nagyságrendet sem éri el a pontozások mennyisége. A vállalat tavaly októberben már megpróbálta az influenszerek egy csoportját arra ösztönözni, hogy népszerűsítsék az IGTV-t, de ez a törekvés nem ért célt.

Az IGTV egyébként eddig is elérhető volt az Instagram applikációból, a jobb felső sarokban található az ikonja a Direct felület piktogramja mellett, de ezt valószínűleg nem sokan használják. Illetve már a Felfedező és a Történetek részen is bele lehetett futni az automatikusan elinduló IGTV videók előzetesébe, de ezeket a legtöbben egyszerűen csak továbbgörgették, átléptették, ezért dönthetett úgy a vállalat, hogy már az idővonalon is mutatni fogja az ilyen anyagokat. Ha ezzel sem sikerül elősegíteni az IGTV-t, akkor már nehezen lehet elképzelni, hogy mit tud még bevetni az Instagram, talán a komplett videókat is megnézhetővé fogja tenni az Instagram a különálló app nélkül.

IGTV: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap