Fejlődik a Qualcomm intelligens fülhallgató platformja

A vállalat együttműködési megállapodást kötött a Google-lel több technológia kapcsán is.

Fejlődik a Qualcomm intelligens fülhallgató platformja

A Qualcomm már korábban elindította a Smart Headset platformot, ami olyan megoldásokat fog össze, amiket egyszerűen felhasználva lehet vezeték nélkül, alacsony fogyasztású fej- és fülhallgatókat alkotni. Most pedig ez még tovább fejlődött néhány Google-től származó fejlesztés révén, így még jobb termékeket hozhatnak majd létre a Qualcomm partnerei.

A QCC5100 széria tavaly mutatkozott be, és a Qualcomm most ennek a tovább bővítése mellett döntött olyan megoldásokkal, melyek biztosítani fogják a Google Assistant támogatást és a Fast Pair technológia használatát. Ezeknek a lehetőségnek a beemelését követően a Qualcomm még több érdeklődőre számíthat majd a QCC5100 sorozat tagjainál, és nagyobb tempóval szaporodhatnak majd a digitális asszisztens szolgáltatást felvonultató készülékek.

A bejelentés kapcsán a Google elmondta, hogy az utóbbi időben a Google Assistant nagyon sok hangszóróra jutott el, és tisztában van azzal a vállalat, hogy a fül- és fejhallgatók esetén is egyre nagyobb igény mutatkozik erre, miután folyamatosan növekedik az ilyen termékeknek a népszerűsége. (Ami persze elsősorban annak tudható be, hogy egyre kevesebb okostelefonon van 3,5 milliméteres Jack csatlakozó, és sokan váltanak vezeték nélküli eszközre ahelyett, hogy a C-típusú USB csatlakozón keresztül próbálnának megoldásra lelni.) Azzal pedig, hogy a vállalat megállapodott a QCC5100 szériás egységek esetében a Google Assistant támogatásról, fellendülést érhet el ezen a területen is. Kibővített fejlesztői csomagot is létrehoztak a felek az együttműködés keretében a Qualcomm Smart Headset platform égisze alatt.

Galéria megnyitása

A Fast Pairnek köszönhetően lényegesen egyszerűbben lehet majd társítani a fülhallgatókat az okostelefonokkal, ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb felhasználói élményt jelentsen ezeknek az alkalmazása. A társítással való vesződés ugyanis sokszor ronthatja a termékek megítélését. A Fast Pair (GFPS) szolgáltatás a Bluetooth Low-Energy kiterjesztést kihasználva képes felderíteni a közelben levő Bluetooth-os készülékeket, és minimális felhasználói beavatkozást igényel. Ez a technológia ráadásul elvileg nemcsak a QCC5100 széria esetében lesz biztosított, hanem a QCC3024 és a QCC3034 rendszerchipeknél is, amik szintén fül- és fejhallgatók létrehozására szolgálnak.

A Qualcomm annak érdekében, hogy megmutassa, milyen lehetőségeket biztosít a Smart Headset platform, referencia dizájnt is létrehozott, amibe igyekezett mindent belesűríteni (ez szerepel a borítóképen). A vállalat szerkezete magas hangminőség biztosítására képes zajszűrési funkcióval megtoldva, és elvileg jó az üzemideje is, ami az ilyen eszközök esetében általában problémás, mert egy töltéssel 3-4 óránál nem szokták tovább bírni. Ennél a referencia készüléknél gombnyomásra aktiválható a Google Assistant, de ez csak egy példa arra, hogy milyen fülhallgatókat hozhatnak létre a gyártók a QCC5100 felhasználásával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap