Falloutot telepítettek a Lumia 950 XL-re

Falloutot telepítettek a Lumia 950 XL-re

Az okostelefonok világában néha akadnak olyan készülékek, amelyek a hardveres képességeikkel felkeltik az érdeklődők figyelmét, ám az operációs rendszerük miatt nem igazán válnak sikeressé, de néhány lelkes (és jól képzett) tulajdonosnak hála érdekes projektekkel tovább élnek. Ilyen volt régen a HTC HD2, ami a Windows Mobile 6.5-tel született meg, de később még az Android 5.0-t is rátelepítették, és ilyen most a Lumia 950 XL.

A Microsoft egykori zászlóshajójára korábban már feltették például a teljes értékű Windows 10 rendszernek az ARM-ra optimalizált változatát. Ez eredetileg a Snapdragon 835-re lett összerakva, itt viszont jobb híján a Snapdragon 810 mobilplatformmal kell beérnie. A Windows 10 után most pedig egy legendás játékot is megelevenítettek a készüléken „rajongók”. A Wall SoGB néven futó YouTuber bemutatta, hogyan fut az eredeti Fallout a Lumia 950 XL-en. Érdekes módon az okostelefon processzora a Windows 10 feladatkezelője alapján nem izzadt le a terhelésben, viszont a 3 GB-nyi rendszermemóriából nem sok maradt szabadon, de azt minden bizonnyal maga az operációs rendszer emésztette fel jobbára, nem pedig a játék.

A videó alapján egyébként meglehetősen lassú a Windows 10 a korosodó mobilon, de ezen aligha lehet meglepődni az után, hogy Snapdragon 835 rendszerchipet használó eszközök is sok kritikát kaptak a teljesítményük miatt. Viszont gond nélkül kezeli a szerkezet a hozzá csatlakoztatott perifériákat, így tényleg kényelmesen lehet rajta játszani a több mint 20 évvel ezelőtt bemutatott Fallouttal; és talán még újabb játékot is elbírna a készülék a látottak alapján. Talán a lecserélt rendszerű Microsoft Lumia 950 XL tulajdonosa is így érezte, mert nem kizárólag a Falloutot szemelte ki magának, ugyanis a felvételen kiszúrható, hogy a Counter-Strike sorozat egyik tagja, a Duke Nukem 3D és a Half Life is telepítve van az okostelefonra. Az viszont már nem derül ki, hogy azoka játékok miként futnak a finoman szólva is szokatlan környezetben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap